Ekosonic 120 oskillointi

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Ekosonic 120 oskillointi

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67782
  saastari
  Osallistuja

  Voisivatko viisaat kertoa todennäköisimmät syyt ongelmaani. Kasasin uusiksi vanhan EKOSONIC 120-vahvistimen. Vanhoista osista jäljelle jäivät vain verkkomuuntaja ja potikat (ei pienintäkään rahinaa!!). Kytkis on kutakuinkin samanlainen kuin Dynacord TWEN, eli vuorovaihe, 2*6V6, katodibiasoitu, 2*ECC83, joista toinen etuvahvistin ja toinen vaiheenkääntäjä ja tremolo. Kasasin vahvarin samoilla komponenttien arvoilla kuin alkuperäinen. Nyt on ongelmana oskillointi, joka ilmenee melkolailla veikeästi. Kokeilin vahvaria aluksi keinokuorman kautta (resistiivinen T-pad, vaimennus 11dB) ja tällöin vahvari toimii mainiosti, eikä oskillointia ole havaittavisa täysilläkään volumeilla. Kytkiessäni vahvarin suoraan kaappiin on seurauksena aivan infernaalinen ujellus. Tämän lisäksi myös tremolossa vaikuttaa olevan oskillointiharmia, mikä luonnollisesti lisäääntyy tremolon depthiä lisättäessä. Olisiko seuraavista mahdollisesti apua:
  1. Päätemuuntajan toisiopiuhojen vaihto keskenään.
  2. Takaisinkytkentävastuksen arvon muuttaminen? pienempi? suurempi?
  Ekosonicin kytkistä mulla ei ole, mutta mikäli joku haluaa asiaan paneutua, niin voin toimittaa TWENin suht heikkolaatuisen kytkiksen.

  #78792
  harryk
  Jäsen

  :)Kokeile ensin päätemuuntajan ensiöpiuhojen vaihtoa toisinpäin. Jos olet tehnyt uuden pelin vanhan leiskan mukaan, ei sen pitäisi aiheuttaa tällaista. Tuo takaisinkytkennän vastusarvon muuttaminen tuskin auttaa tuohon pulmaan. Itsellä on yleensä aina aluksi nuo piuhat väärinpäin (Murphyn laki varmaan), joten kokeilemalla se selviää. Tuo Twen on aika jännä kytkennältään. Yritin kerran tehdä yhden pelin sen mukaan, mutta jostain syystä en saanut siitä samaa äänimaailmaa ulos kúin alkuperäisestä. t. Harry

  #78793
  saastari
  Osallistuja

  Kiitokset vinkistä. Sain vihdoin kokeiltua tuota OT:n ensiöpiuhojen vaihtoa keskenään. Homma pelaa kuin enkeli ja myös tremolon vinkuilu loppui. Yritin alunperin päätellä Hammondin piirustuksista tuota piuhajärjestystä, mutta metsikköönhän se meni. Sitten vain lootaa tekemään.
  Vahvari vaikuttaa hieman ihmeellisesti suunnitellulta. Maadoitussysteemi ei ole tähtimaa, vaan pikemmin tähtitaivasmaa, koska maadoituspisteitä on hyvin runsaasti ympäri chassista kuin tähtiä taivaalla.
  -Ari

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.