Ehdotus schemaksi kahdelle muuntajalle +2 x EL34?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Ehdotus schemaksi kahdelle muuntajalle +2 x EL34?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67746
  Hasse08
  Jäsen

  TERVE

  Hyllystä löytyy Elektrofoton aikainen päätemuuntaja 2xEL34, anodipuolella väliulosotot (suojahila?) ja toisiossa 0-5-7-15 ohmia ja erillinen viidenohmin käämitys(takaisinkytkentä?). Verkkomuuntaja 2x410V, 2x 6,3 + 4v (tasurihehku?). Löytyisikö näiden ympärille ehdotusta kitaravahvistimeksi (valmis turret levy ja kytkentäkaavio) alan osaajilta??

  #78549
  moonshine
  Jäsen

  Miksei vaikka http://ax84.com/ ja sieltä 50W Core Poweramp, sekä joku tarkoitukseesi sopiva etuaste samalta sivustolta. Tuossa kytkennässä verkkomuuntajan antama jännite vaan on huomattavasti alhaisempi kuin sinun muuntajasi, joten ainakin suodatuskonkkien jännitekestoisuutta pitää kasvattaa esim. 700V:iin (2 kpl 350V konkkaa sarjaan) ja bias-piiriä pitää luultavasti säätää myös pudottamaan enemmän jännitettä. Eli oikeastaan joudut kuitenkin hieman muokkaamaan kytkentää tai hankkimaan tuon Hammondin verkkomuuntajan mikä kytkentään on speksattu.

  Päätemuuntajahan vaikuttaa sinänsä käyvän mihin tahansa 2xEL34-vuorovaihepäätteeseen ja haluttaessa myös ultralinear-kytkentään (joka taitaa olla enemmän basso- ja hifipuolen juttuja tosin).

  E: pari pikkumokaa korjattu, ei pitäis kännissä kirjoitella..

  #78550
  Tohtori R
  Jäsen

  ja jos laitat suotokonkat sarjaan niin laita molempien konkkien rinnalle vastukset esim 100-200k (takaa yhtäsuuren jännitteen molemmille jos konkissa on pieniä sisäisen resistanssin toleranssi eroja) ne toimii sitte samalla “bliidereinä” niin saat joskus sitä rassia sitten korjattuakin kun ei jää jänistykset seisoskelemaan!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.