Efektipedaalin vipukytkimen tunnistus & korjaus?

Home Foorumit Kitaraefektien rakentelu ja muu tee-se-itse Kitaraefektit Efektipedaalin vipukytkimen tunnistus & korjaus?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69519
  potpr
  Jäsen

  Onnistuin tallomaan Tauruksen säröpedaalista vipukytkimen katki poikki, ja nyt yritin löytää siihen vastaavaa tilalle. Näin ummikkona efekti/elektroniikan suhteen en kuitenkaan saanut selvyyttä kytkimen mallista. Suuri kiitos, jos joku osaa kertoa kuvien perusteella, että mikä tilalle – tai mistä kannattaisi lähteä opiskelemaan noiden tunnistusta.

  Pari kuvaa linkin takana, pahoittelen kännylaatua: https://imgur.com/a/eWxi6

  – Lähinnä mietin, voinko tuosta jotenkin helposti tunnistaa onko kyseessä on-off-on vai on-on-on -kytkin?
  – Ja mitä kaikkia kytkimen speksejä tulee ottaa huomioon, jotta efekti käyttäytyisi suurinpiirtein entiseen malliin? Ainakin tämän linkin kytkimessä on noita kuvaustietoja kovin reiluhkosti omaan makuun. http://www.uraltone.com/elektroniikan-komponentit/kytkimet/vipukytkimet/apem-mini-vipukytkin-1-on-on-on.html

  Sivuhuomiona, että tuossa kytkimen läpivientiosan kierteessä näkyy myös pieni kolo keskellä, joten mahtaisiko pelkän vivunkin saada vaihdettua? Ei vaan noin pientä kuusiokoloavainta(?) tmv. löytynyt työkalupakista.

  #90274
  hujanen
  Osallistuja

  Moro

  Vivun tynkä on vielä näkösällä, joten toimiiko esim meisselin kärjellä vielä? Jos toimii, juota kytkin irti ja mittaa vastusmittarilla toimintatapa.

  Jussi

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.