e88cc/6as7 kuulokevahvistin

Home Foorumit HI-FI tee-se-itse Hi-Fi-vahvistimet e88cc/6as7 kuulokevahvistin

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69093
  flanagan
  Osallistuja

  moros,

  otsikon putkia vinopino, joten olisi hyvä saada hyötykäyttöön..

  olisikohan tästä kytkiksestä mihinkään? yksinkertainen ainakin.

  amp_schematics.gif

  Sissillä oli makee e88cc-putkilla toimiva peli, mutta muuntaja turhan hankala(arvokas)…

  tai toinen vaihtoehto Morgan Jonesin e88cc vahvistin:

  cmoy5_1.gif

  -f

  #88033
  vasu
  Jäsen

  Tein tuon ecc88/6as7 kuulokevahvarin.
  Kuulokkeet ovat 600ohmiset ja niillä vahvistin toimii hyvin, olen erittäin tyytyväinen äänenlaatuun.
  Virtalähde on choke input tyyppiä eli tasurin jälkeen on 12H kuristin ja sitten eka suotokonkka. Hehkut on vauhtovirralla.
  Simuloin vahvistinta ennen rakenteluun ryhtymistä ja siittä paljastui ettei vahvistin korkeahkosta lähtöimpedanssista johtuen toimi pieniohmisiin kuormiin (alle 100ohmia) kovin hyvin vaan särö on suuri. Yli 200 ohmisilla kuormilla on säröt riittävän pienellä tasolla.

  #88034
  Sissi A3
  Jäsen

  Vasu jo kertoikin pääasian noista vahvistimista, soveltuvat vain suuriohmisille kuulokkeille. Morgan Jones vahvistimesta löytyy kehitysversio, joka on tarkoitettu pienempiohmisille, ei pienohmisille, kuulokkeille. Yksinkertaisuudesta johtuen vahvistimet on helppo rakentaa ja testata käytännössä. Verkkomuuntajan saantikaan ei ole ongelma.

  Omaa vahvistinta ei voi sanoa yksinkertaiseksi ja verkkomuuntajan joutuu teettämään. Verkkomuuntajan teettäminen on ylipäätänsä edessä kaikissa vastavaihevahvistimissa. Itse olen suosinut kotimaista muuntajan valmistajaa ja Salo lienee löytänyt sopivan puolalaisen tekijän. Teetin aikanaan kaksi muuntajaa, joista toinen on asennettu jo toimivaan vahvistimeen. Toisen asennan tuplatuilla ECC88 putkilla varustettuun OTL versioon. Kuulokeimpedanssiksi sopii 4 ohmista ylöspäin. Tämän vahvistimen mekaniikka valmistuu vähitellen.

  ECC88 kuulokevahvistintani on mahdollista kuulla käytännössä 4.5. Hyvinkäällä hotelli Rantasipissä. Myös OTL versio on mukana mutta toimivuutta en uskalla tällä hetkellä luvata.

  Varsin mielenkiintoisia mahdollisuuksia tarjoasivat putket DL92, EF97 ja EF98. DL92:lle riittäisi OTL vahvistimen anodijännitteeksi 67 V ja EF97/EF98 putkille 40 V. Näistä ei vain ole uustuotantoa.

  #88035
  flanagan
  Osallistuja

  ok. mulla on 55 ohm akg:t… headwizen dokkarissa oli vielä “optimoitu” versio, jossa mainittiin, että toimisi paremmin 32 ohm:n kanssa. onkohan tämä kytkis se pien(i)ohmisille tarkoitettu?

  cmoy5_1c.gif

  tässä koko tarina: http://headwize.com/?page_id=433

  #88036
  vasu
  Jäsen

  Itselläni oli harkinnassa toi MJ kuulokevahvistin, mutta kun on 600ohmin luurit niin ajattelin 6AS7 putkella toimiva vahvistin yksinkertaisuudessaan on mukavampi rakentaa.
  Simuloin kuvan mukaista MJ vahvistinta  ja ihan hyviä tuloksia antaa tosin 32ohmin kuormiin ei niin kovinkaan hyvia, mutta 70ohmiin jo oikein hyvä (särö n.0.5% lähtösignaalin ollessa p-p 100mV). Luulisin saatavan 55 ohmisilla ihan kohtalaisen hyviä tuloksia.

  #88037
  flanagan
  Osallistuja

  No pitää testata Morgan Jonesia…

  Saakohan otl:ää taipumaan pienemmille ohmeille muuten kuin Sissin vahvarin tyyliin?

  #88038
  flanagan
  Osallistuja

  sitte löyty tällänen:

  Aikido%20Push-Pull%206AS7%20Headphone%20Amplifier.png

  tekstissä väitetään, että pelais 50ohm kuormalla…

  “The design is actually over four years old, but I slightly modified it's part's values so that it would be optimized to work with a 50-ohm load, such as presented by the new planer-electromagnetic headphones. (The idea was that an iPod would be the signal source, so no volume control would be needed and the negative feedback loop would set a gain of about 2.) I have sent it out to several readers (and one Asian tube amplifier company), but I don't know how many have built it. The need for a negative power supply rail will daunt many tube-loving DIYers. (Click here for a schematic that shows how a faux negative power supply can be created with a single, non-tapped secondary winding.) The idle current for the 6AS7 is a high 100mA, which means that the amplifier can put out a current peak of 200mA, which implies a peak voltage swing 10Vpk into 50 ohms. “

  tubecad blog: http://www.tubecad.com/2012/01/blog0224.htm

  #88039
  Sissi A3
  Jäsen

  Saakohan otl:ää taipumaan pienemmille ohmeille muuten kuin Sissin vahvarin tyyliin?

  Yksinkertaisinta on kaksin- tai kolminkertaistaa lähtöasteen putket ja sovittaa toimintapiste uutta tilannetta vastaavaksi. Toinen mahdollisuus on laskea lähtöaste uudelleen jollekin suurempitehoiselle putkelle.

  #88040
  flanagan
  Osallistuja

  jos funtsis Morgan Joneksen kytkentää tai siitä modattua versioo… jos katodiseuraajan korvaisi SSCF:llä e88cc-putkilla?

  low-voltage%20example.png

  #88041
  artosalo
  Jäsen

  Kuulokevahvistimen lähtöasteessa pitää kulkea kohtalaisen suuri virta kun käytetään pieniohmisia kuulokkeita.
  Tästä seuraa suurehko tehohäviö. E88CC:n ongelma on alhainen tehonkesto, vain 2 W kummatkin puoliskot yhdessä.

  Kannattaisi kokeilla vaikka ECC99:iä (6N6P). Jyrkkyys on samaa luokkaa E88CC:n kanssa, mutta puoliskojen yhteinen tehonkesto 8 W.

  #88042
  flanagan
  Osallistuja

  E182CC taitaa olla käypä ECC99 tilalle… nuita putkia olis. tääkin on 300ohm:lle. tuo 55ohm aika paha otl:lle.

  ciuff1_3c.gif

  headwizen juttu: http://headwize.com/?page_id=1365

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.