Dynacord Echo Kingin ilmavaivat

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Dynacord Echo Kingin ilmavaivat

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69198
  panman
  Osallistuja

  Yksi parhaita nauhakaikuja tässä vehkeessä vuodelta -63, mutta nyt kun pitkästä aikaa rupesin taas soittelemaan sillä, niin kitaran E-kielen Bb ja Ab “pieree”eli särisee. Olen tuloksetta etsinyt vikaa, mutta en oikeen oo päässyt pitkälle. Tässä skema kaikulaitteesta:

  http://personal.inet.fi/musiikki/index/dynacord%20echoking%20schematic%20ks.jpg
  Mulla on kyllä vahvistimenkin skema, mutta en saanut sitä ladattua ja netistä en löytänyt linkkiä paitsi maksullisia.

  “Pierua” tulee vain kun nauhakaiku on kytketty päälle. Myöskin puutikulla tökittäessä kaiun (erillistä)piirikytkentälevyä tulee”risahdus” riippumatta mihin kohtaan tai mitä komponenttia tökkii. Jos taas painelen (hitaasti)levyä tai komponentteja, niin ei risahda, mutta jos painan levyä alas ja päästän irti, niin risahtaa. Aivan helläkin tökkäys kuitenkin antaa risahduksen.
  Rätinä tai risahtely häviää vain, kun ottaa ECC82:n pois. ECC83:n ja ECC81:n poisto ei vaikuta rätinään. Koska ECC83 on poissa, niin ei ainakaan signaalitietä etene vahvistukseen. ECC82:n korvaaminen toiseen varmasti ehjään ei tuota tulosta. Esimagnetointipiiri voisi siis olla todennäköisin syyllinen, mutta muuntajako värähtelee ja lähettää häiriöaaltoja vai mikä? Konkat sitten seuraavaksi ehdolla?
  Ajattelin, että sopii tänne paremmin, koska on integroitu laite kyseesä. Opiskelen tuota liittämistä vielä, että saisin tuon vahvariskemankin tähän liitettyä. Vian etsintä jatkuu vielä, mutta ideat on loppu.
  Esa

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.