DIY superbass polttaa sulakkeita

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet DIY superbass polttaa sulakkeita

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67608
  jo_tu
  Jäsen

  (kopioin aiheeni musinetistä, ajattelin että jos tänne vastailtaisiin reippaammin…)

  moi, modasin tuossa keväällä itselleni laneyn aor50 nupista superbassin. laite toimikin suurinpiirtein laakista, kunnes viime viikon torstaina se poltti soitellessa sulakkeen.

  kävin välissä lomareissulla roomassa ja tänään palasin vahvistimen sisuksiin. kaikki näyttää olevan kunnossa: missään ei näy mekaanista vikaa, ei palaneita komponentteja, irronneita johtoja tms.

  kokeilin uudestaan uudella sulakkeella ja se paloi heti kun stand by:n laittoi soittoasentoon. tarkastelin vielä uudestaan sisukset, mutta en saanut silmääni mitään normaalista poikkeavaa..

  otin sitten kaikki putket irti ja kokeilin ilman putkia(kuitenkin kaiutin liitettynä ulostuloon), ja lopputulos oli sama. sulake paloi taas.. mittasin suotokonkkien jännitteen ja se oli pompannut kuitenkin 180volttiin.

  ulostulomuuntaja näyttäisi olevan kunnossa. ensiön puolikkaat on noin 60 ohmia, ja ulostulo 0.9 ohmia.

  eli vika on ilmeisesti jossain B+ puolella. kuitenkaan HT sulake ei ole palanut.

  kertokaapa nyt viisaat ihmiset, että missä vika olisi? tai mistä sitä kannattaisi lähteä etsimään? laite on tosiaan toiminut keväästä lähtien ihan normaalisti viime viikkoon asti..

  tuossa vielä kuvia vehkeestä: http://users.jyu.fi/~arjotuli/1986/

  #77417
  brown note
  Jäsen

  kytke esim 60W hehkulamppu sulakkeen yli. Lampun pitäisi vain aluksi välähtää ja sitten palaa hyvin vaimeasti, jos ollenkaan. Mikäli lamppu palaa kirkkaasti, niin vahvari on oikosessa.

  #77418
  jo_tu
  Jäsen

  kiitos vastauksestasi.

  eli meinaatko että kytken lampun sulakkeen tilalle vai sulakkeen kanssa rinnan? vai sulakkeen kanssa sarjaan?

  eniten tosiaan hämää tuo, että vehje toimi täysin koko kesän ja sitten yhtä äkkiä keskellä soittoa vastus paloi… enkä ole nuppia roudaillut tai huudatellut liioiksi…

  #77419
  jo_tu
  Jäsen

  nojoo, selvisi tuokin… en kerennyt vielä lamppua kytkeä.

  elikkäs diodisillan kanssa rinnan kytketyt 22n konkat: toinen oli mennyt oikoseen, eli HT vaihtovirta pääsi siitä suoraan maihin… konkat olivat jotain kiinan halpiksia.. napsasin kummatkin pois. olivat muuten hävinneet ceriatonen 1986 schemasta myös. kun keväällä konetta rakentelin niin ne konkat siellä diodisillan kaverina vielä olivat. no pääasia että nyt toimii…

  meinasi epätoivo iskeä kun kuitenkin noista koneista luulee jotain tietävänsä ja muutaman on jo onnistuneesti saanut rakennettuakin, ja sit tulee tollanen vika mitä ei hoksaa. no onneksi tuli itse se bongattua, antaa aina itsevarmuutta lisää noihin fiksailuihin. pitäisi vaan aina miettiä järjellä, että mikä ton voi aiheuttaa…

  kiitti joka tapauksessa brownotelle ongelmanratkaisuun osallistumisesta.

  #77420
  brown note
  Jäsen

  oma ennätys on 2kk epätoivoa ja hampaiden kiristystä vahvistimen oskilloidessa ihmeellisesti ja lopulta ongelma oli yksinkertaisesti päätemuuntajan vihreä ja vihreä-keltainen johto, jotka olivat väärinpäin  ;D

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.