Diodisillan mittaus

Home Foorumit Soitinrakennus Soitinrakennus Diodisillan mittaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69475
  Blues man
  Jäsen

  Nyt pitää ihmetellä, syöttö Uraltonen JR muuntajalta 5V mitattuna (vaihtosähkö), diodisillan jälkeen mittasin 9,3V tasajännitteen? eihän se pitäs nousta kuin 1,4 x Vac eli noin 7Vdc tasolle. Vai voikos tyhjäkäynti ilman kuormitusta nousta noin korkeaksi.

  Ai mihin tätä tarvitsen? lähti mopo käsistä kun teen 20W bassonumppia ja tuo syöttää ledein valaistua nimikylttiä ja etuvastusmitoitus käynnissä.
  Diodisiltana käytössä KBU8M, 1000V 8A. Vähän ampuu yli mutta tuo sattu olemaan käsillä. Tarkoitus on vaihtaa jossain välissä pienempään joka lähempänä 10V 3A max tarvetta toleranssien jälkeen. Esim BR36, 600V 3A harkinnassa.

  #90160
  T.S.
  Jäsen

  En tunne muuntajaa,mutta Hitsaamalla kasattujen muuntajapakkojen tyhjäkäyntijännite on aika suuri.Jännite laskee isommalla kuormalla muuntajalle ilmoitettuun.Vanhat muuntajat ,ristiinasetellut  E ja I muuntajalevyt on parempia.

  #90161
  hujanen
  Osallistuja

  Moro

  Kyllä nyt viittaa pahasti, että olis lipsahtanut 6,3V:n käämille. Ns. ylimitoitetusta diodisillasta ei ole mitään haittaa, päinvastoin kuin alimitoitetusta. Kun kyseessä on kuitenkin suht kookas muuntaja, ei jännitteen pitäisi nousta noin paljon, vaikka olisikin hitsattu versio.

  Jussi

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.