Custom HiWatt 100 hiljeni, vinkkejä vastaanotetaan

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Custom HiWatt 100 hiljeni, vinkkejä vastaanotetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #66959
  jasu
  Osallistuja

  Kohteena otsikon mukainen vahvistin. Kesken soiton hiljeni, mittaukset ovat paljastaneet ainakin yhden pääteputken rikkoutuneen (hehkujen pinneistä “vuotaa” muuallekin, käytännössä oikosessa), jännitteet tuntuvat olevan järkevillä tasoilla, bias-virta edelleen suositusten mukainen (muutettu säädettäväksi). Kaikki putket kokeeksi vaihdettu aiemmin poisvaihdettuihin mutta toimiviin, ei ääntä ulos silti tule…

  Kaapista ei tule mitään ääntä pihalle, ei edes virtojen kytkemisessä tapahtuvaa “napsua”… Viittaako tämä päätemuuntajan toisiopuolen oikoseen vai mitä..?

  Kiitollisena vastaanotetaan kaikenlaisia vinkkejä, epäilyksiä, arvailuja, myös varmat faktat otetaan ilolla vastaan..!

  #71204
  jasu
  Osallistuja

  Ja taas se soi… Tietäis vaan miksi..? Yhdessä vaiheessa pääteputkien sisällä näkyi “jännää” salamointia, mistä tämäkin sitten johtua mahtaa..?

  Koekäytin tuota vahvistinta puolisen tuntia, välillä ilman soitantoa ja välillä naapureita kiusaten kitaran kanssa, ei mitään toiminnallisia häiriöitä enää ilmaantunut… Jospa se tästä taas tokenisi..?

  #71205
  Heikki
  Jäsen

  Ihan aluksi kannattaa tarkistaa että kajaripiuha on täysin ehjä.

  #71206
  jasu
  Osallistuja

  Kajaripiuha kyllä ehjä on, testasin tuon päätemuuntajan toiminnan syöttämällä testivahvistimesta signaalia suoraan pääteputkien liittimeen. Silloin soi, joten eliminoin päätemuuntajan vikamahdollisuuden tällä tavoin…

  Mietin tuota mainitsemaani salamointijuttua, tätähän ilmeisesti ilmaantuisi mikäli päätemuuntajan ensiöpiirissä katkos olisi? Toisiopuolella (tietääkseni???) voi olla huoleti katkos, se ei tällaista aiheuttaisi, oikonen toisiopuolella taas kuormittaisi pääteputkia pirusti… Ollaanko siis oikeilla jäljillä?

  Mutta hyvin se taas soi treenikämpällä, ilman mitään probleemaa…

  #71207
  Heikki
  Jäsen

  Käsittääkseni jos päätemuuntajan toisiossa ei ole kiinni kajaria, niin sillä voi saada aikaan salamaointia putken sisällä. Koska jos toisiolla onkin ääretön resistanssi, niin jännite heijastuukin moninkertaisena takaisin putkelle ja tällöin saattaa salamoida.

  #71208
  ceesami
  Jäsen

  Hmm… Mikä kaappi on kyseessä? Vai kokeilitko useammalla?

  Itselläni nimittäin mykistyi kitara pariinkin otteeseen (kesken keikkojen tietysti!), ja syyksi osoittautui loppujen lopuksi irronnut juotos kaapin liittimessä. Kuin ihmeen kaupalla se välillä toimi ja välillä ei. Kyseessä oli n. 4kk vanha Framuksen 2X12″. Liitin oli jostain syystä piirilevylle tarkoitettu malli, jossa ei ole reikiä johtoja varten. Siihen oli Saksan poika (tai missä lieneekään valmistettu) tyynesti piuhat räkäissyt. Vaihdoin tilalle Switchcraftin, ja laitoin valmistajalle postia…

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.