Celestion elementtien erot

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Celestion elementtien erot

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69032
  Matti88
  Osallistuja

  Heräsi kysymys Celestionin elementeistä. Moni Vox fanihan pitää niitä Blue Bulldog elementtejä parhaimpina ja osa taas tykkää Greenbackeista (jotka itsellä on AC30 combossa) ja kuitenkin molemmissa näkyy lukevan tuo G12 pohjassa kun katsoin….  Soundivertailua en ole päässy tekemään noiden kahden edellä mainitun välillä, mutta mietin että mikä niissä loppupeleissä on erona muuta kun hinta ja väri… Greenbackeja saa satasella ja Blue Bulldog noin 250-300e/kpl… Sama kysymys herää kun katsoo Marshall comboja, niin kymmenellä eri tarralla Celestionin elementtejä joissa kaikissa lukee G12 ja perässä jotain esim. Heritage, Vintage Classic, Classic Lead, MG, Lynchback…. Osaisiko joku kertoa enemmän noista?

  #87715
  uraltone
  Osallistuja

  Greenback ja AlNiCo Blue on aivan eri tyylisiä ja soundisia elementtejä. Täältä löytyy infoa:
  http://www.celestion.com/

  Mikko

  #87716
  F-Jag
  Osallistuja

  Greenback ja AlNiCo Blue on aivan eri tyylisiä ja soundisia elementtejä. Täältä löytyy infoa:
  http://www.celestion.com/

  Mikko

  Kun lukee noita Celestionin soundiluonnehdintoja, niin eipä niistä hullua hurskaammaksi tule. Lähinnä tulee mieleen viininmaistajien luonnehdinnat, tai itseään kultakorvina pitäneiden suomalaisten hifipuristien kaiutinkuvailut jostain 80-luvun hifilehdestä. ;D On se viisainta ihan omin korvin kokea ja kuunnella, pitäisi kuunnella vielä ihan samalla vahvarilla ja samassa tilassa. 

  #87717
  mmy
  Osallistuja

  Heräsi kysymys Celestionin elementeistä. Moni Vox fanihan pitää niitä Blue Bulldog elementtejä parhaimpina ja osa taas tykkää Greenbackeista (jotka itsellä on AC30 combossa) ja kuitenkin molemmissa näkyy lukevan tuo G12 pohjassa kun katsoin….  Soundivertailua en ole päässy tekemään noiden kahden edellä mainitun välillä, mutta mietin että mikä niissä loppupeleissä on erona muuta kun hinta ja väri… Greenbackeja saa satasella ja Blue Bulldog noin 250-300e/kpl… Sama kysymys herää kun katsoo Marshall comboja, niin kymmenellä eri tarralla Celestionin elementtejä joissa kaikissa lukee G12 ja perässä jotain esim. Heritage, Vintage Classic, Classic Lead, MG, Lynchback…. Osaisiko joku kertoa enemmän noista?

  Aika vaikeaa eri elementtien soundeja on datatietojen perusteella arvioida. Palettia sekoittaa myös se, että jokaisella on oma mielikuvansa siitä oikeasta soundista. Ainakin minulla on vielä se ongelma, että tämä mielikuva vaihtelee epämääräiseen tahtiin…

  Raapaisin joskus Vox AC30 HW-combolla pikaiset ääninäytteet “kuiskausvolalla” vaihtaessani elementtejä Greenbackista Blue Alnicoon. Äänitys on tehty laittamalla Zoom H2 lattialle elementin eteen. Olosuhteet ovat identtiset molemmilla elementeillä, myös elementtien herkkyydestä johtuva tasoero.

  Greenback: https://dl.dropbox.com/u/13424617/Greenback.mp3
  Blue Alnico: https://dl.dropbox.com/u/13424617/Blue%20Alnico.mp3

  Vaihdossa kävi sitten niin, että laitoin Blue Alnicon Princeton-klooniini ja Vox Greenbackeilla lähti kiertoon 🙂

  Uraltonella on oivallinen elementtien testauspenkki, jota kannattaa käyttää, mikäli mahdollista.

  #87718
  uraltone
  Osallistuja

  Moro,

  Jep, meillä on 16 elementtiä testihuoneessa testattavana. Tosin enemmistä Eminenceä kun se on maahantuonnissa.

  Tervetuloa!

  -Mikko
  uraltone

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.