carlsbro scorpion b

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #68951
  juhis
  Jäsen

  elikkäs kaivoin varaston perältä kyseisen bassocombon korjattavaksi.aikonaan (1998) sen hylkäsin kun alkoi yksissä treeneissä tekemään sellaista että kun stand by:n painaa päälle niin kuuluu vain helvetillinen kova hurina.voisiko syynä olla palanut päätetrankku vai virransyötön diodisilta?? kytkentä kaaviota en kyseiseen laitteeseen löydä 🙁 oli aikoinaan kova peli kun toimi XD

  #87280
  alsu
  Osallistuja

  Kyll se trankku vehkeessä toi hurina/jyminä kielii rikkinäisestä/rikkinäisistä päätekivistä. EI mikään mahdoton juttu kuntouttaa. Kivet irti ja mittaamaan. Sopivia löytyy varmasti kun netistä kattelee, esim. Partco oy yms.

  #87281
  juhis
  Jäsen

  kivet on irti ja uudet on etsinnässä.tommoset kun:rca 732 h 1c03 vissii toi 1c03 on se malli mut ei näytä löytyvän,mietin mikä olis korvaava malli?

  #87282
  alsu
  Osallistuja

  Trankut on varmaanki tollasessa TO-3 kuoressa ?

  http://en.wikipedia.org/wiki/TO-3

  Onko se vahvari tän näkönen.

  Jos ei oo skemoja niin yks vaihtoehto on hahmotellä jännitteistä maita vasten kumpi on ollu NPN ja PNP trankku ja sitten joku perus vastaava, jännitekesto ja virtaa riittävästi kestävä. Onhan trankkujen asennus jäähdytyslevyyn tuttua juttu ? jos ei niin sitten kannattaa funtdia kaks kerta atai ostaa useempi pari 😉

  Äkkiseltään en saanu selville tota alkuperästä tyyppiä ja sille vastaavaa trankkua.

  #87283
  juhis
  Jäsen

  tein haun rca 1c03:lla ja löysin yhdeltä sivustolta että tuon korvaava päätekivi olisi bd-241 nyt ei muuta ku tilailemaan osat ja testaamaan josko se heräisi henkiin. Tai sitten rakentaa kokonaan uuden vahvistimen koteloon 😀

  #87284
  alsu
  Osallistuja

  MOntako siinä noita kiviä on ? yleesä jo ne on push-pull parina nin toinen on PNP ja toinen NPN tyyppinen eli ei pitäs yhdellä ja samalla tyypillä mennä.

  joku tip 30 // 31 saattas kanssa toimia. Jos se on kahdell atrankulla l. parill atehty niin eiköhän tuon saa henkiin aika helpostikin.

  #87285
  juhis
  Jäsen

  Kahdella kivellä.muistelisin et joku 20-30w kapistus on. päättenä näyttää olevan kaksi samoilla merkinnöillä olevaa kiveä. vissii niin huono kapistus ollut aikoinaan ettei löydy kaavioita eikä pahemmin muutakaan tietoa 😀

  Tuossa katselin et bd-241 on 40w kivi mutta uraltonelta löytyy bd-243c joka on 65w kivi joten miten käy jos heitän tehokkaammat kivet kiinni?

  #87286
  juhis
  Jäsen

  no niin. juuri vaihdoin uudet kivet vahvistimeen ja pistin virrat päälle ja kas, se toimii. heh,pari euroa ja 10 min meni korjaukseen  ja suunnitteluun se 10 vuotta jahkailua  😀

  täytyy virransyötön suotokonkat vaihtaa uusiin ku pitää jonkinmoista verkkohurinaa ja varmaan potikat vaihtoon ku rutisee käännettäessä niin pirusti.

  #87287
  omis864512
  Jäsen

  Muuten nuo suotokonkat voivat vanhennuttuaan  aiheuttaa muutakin kuin sitä tavanomaista hurinaa.  Ne voivat aiheuttaa tosipahaakin sellaista rätinäntapaista ääntä siksi kun ilmeisesti jännite lyö niistä paikoittain läpi.
  Minä juuri tuossa vein toiseen osoitteeseeni yhden play-back systeemini(transistorivahvistin kaikuineen overtoneineen viimeistä detaljia myöden itse suunnittelemani ja tekemäni). Löysin romujeni seasta vanhan 20000 mikron konkan ja tinasin sen siihen vielä lisäksi, mutta jätin kokeilematta.
  Kun sitten tuolla uudessa toisessa  kämpässäni laitoin k.o.  vahvistimen päälle, niin ennenkuulumaton ritisevä ja rätisevä meteli kuului. Oli sentään sopivat  toget siellä niin että sain sen konkan kiskottua irti.
  Tuo yleempänä oleva vähän  askarruttaa. Että päätetransistorit voisivat mennä sellaiseen tilaan, että aiheuttavaisivat huomattavaakin metelirätinää silti muuten toimien o.k. Ehkä sellainenkin on mahdollista. Minä en kyllä ole sellaista huomannut, tai ei ole tullut vastaani.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.