BRAUN AG vahvistimet?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69316
  T.S.
  Jäsen

  Hommasin tommosen kotistereon BRAUN SK 61 jota piti käyttää levarivahvistimena 1959 PHILIPS 2 x1W jälkeen ajattelin saan kaksinkertaistettua päätetehoni odotellessä kun hyssäläinen kolminkertaistaa ne eläkkeet vaalilupauksensa mukaan jotta saan suuremmman vahvistimen.On erikoinen kytkentä levari toimii stereona ja toisessa kanavassa on EL84 ja toisessa EL95.Lisäksi Pt muuntajien toision kuumat päät yhdistää 10yF lyytti jossain ilmeisesti monoradio asennossa.Ei nyt ihan pienellä ajattelulla tuu mieleen mitä se vaikuttaa 10yF jotenkin korkeisiin ääniin?.Olikohan niitä BRAUNeja muita isompiakin orkesterivahvareita ym?.Vai muistanko Hohnereita?toista saksalaista

  #89580
  RG
  Osallistuja

  Laite on tuttu vuosien takaa, mutta minulla on siitä jäljellä ainoastaan kaavion valokopio, mistä kaikki yksityiskohdat ei näy kunnolla. Siinä on kai ajatus, että monoradio-toistossa toimii ainoastaan EL84 ja stereolevysoittimen kanssa kytkeytyy myös pienempi EL95-pääte. Taisi vieläpä olla niin, että päätemuuntajat on hieman erikokoiset eli kaiken basson pitää tulla isomman päätteen kautta laitteen sisäiselle kajarille ja stereodiskantti sitten lisäkaiuttimelle. Olisiko (menee arvauksen puolelle) tuon konkan ajatus, että jos kytkettynä on kaksi kajaria, mutta laite on radiokäytössä, niin korkeat äänet kuuluvat molemmista kajareista, vaikka ainoastaan toinen pääteaste on toiminnassa. 10 µF:n konkan ja matalaohmisen kajarin 3dB-piste osuu eri oktaaviin riippuen kajarin impedanssista, mutta esim. 8 Ohmilla n. 2kHz tienoille. Mielenkiintoista on myös se, että anodijännite on jatkuvasti kytkettynä molemmille päätemuuntajille, mutta EL95 pudotetaan kaavion perusteella pois toiminnasta, kytkemällä suojahilan jännite päälle tai pois.

  t. /Robert

  #89581
  T.S.
  Jäsen

  Terve.Laitteessa itsessään ei ole kuin yksi valtavakaijutin 6×8″ ? valtavalla magneetilla.Kajariliittimet menee tässäkin oikariin kun ei ole kajaria kiini.Eräässä PHILCOD sähkö uruissa myös erikoinen kytkentä trankkuvehkeissä oli tehty raudattoman PA tehonjako jakamalla lähtölyytti 2 yhtäsuureen osaan ja kumpikin syötti 8ohm 12″ kajaria.

  #89582
  T.S.
  Jäsen

  Myin toissavuonna sen BRAUN stereon Tampereelle.Nyt löyty sen ehjä takapahviseinä.Ei oo osoitetta jos löytyy täältä ostaja postittan sen.T.S.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.