BIG MUFF reissue modaus

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69143
  alsu
  Osallistuja

  Onkos harrastajilla kokemuksia ja mielipiteitä kyseilen pedaalin modaamisesta. tommoisenana tuo ei oikein saundaa miltään. Se mitä haen olisi semmoiseen raskaaseen black sabbath pöristelyyn matalilla vireillä. Mutta tuon BMuffin kautta ei millään säädöillä yksittäiset äänet saati sitten soinnut kuulosta oikeen miltään (ääniä kahdesta neljään). Silti ei semmosta kunnon “thunder” alapäätäkään tunnu tulevan. Jotain kunnon fuzzia siis kaipailen. Meneeköhän modailu siihen että tuosta tulee hyödynnettyä vain kotelo ja liitimet 😉

  Doom room modi tehty, laite alka aolemaan ihan ok, ulostuloa vain sais oll aenemmän.

  #88349
  Veema
  Jäsen

  En tiedä lukeeko tätä kukaan, sillä postaus on kaksi vuotta vanha… Diodi-modaus ja tone-by-pass tuovat dramaattisimman muutoksen soundiin. Transistoreiden vaihdolla saattaa olla pieni vaikutus, mutten oikein kuullut eroa, vaikka sen teinkin. Diodi-modaukset vievät pedaalin uudelle levelille ja takaisin 70-luvulle. Meinasin jo myydä BM:n, mutta modausten jälkeen en siitä luovu.

  Tein neljä kombinaatiota 3×4 namiskalla:
  1. Orkkisdiodit
  2. Ekat diodit irti (D3&D4) ja tokat orkkis
  3. Kaikki diodit germaniumeja
  4. Kaikki diodit irti

  2×6 kiertokytkimellä saisi kuusi eri toneasetusta.  ::)

  p.s. Big Muff on ärsyttävästi rosteria, joka tarvii kunnon koneen ja terän.

  #111912
  Juha-Matti Nummi
  Osallistuja

  Itellä toimi ainakin sellanen, että ekat diodit orkkis, tokat germanium (1n34a) ja keltanen led. Sekä tone piiriin, 3,9nF konkan rinnalle juotin 10nf tai 22nf konkan, sillä saa pienen mid pumpin.

  #111914
  Mikko Kankaanpää
  Avainmestari

  Kiitoksia näistä. Meillä on tulossa UralTonelle tästä jossain vaiheessa rakennussarja ja ideana on laittaa siihen nimenomaan kytkin / kytkimiä, joilla voi muokata tuota klippausta ja tone stackia. Re-issue versioista minulle käyttökelpoisin on tuo wicker, koska siitä saa tonen pois, mikä on itselle tärkeä ominaisuus.

  Mielenkiinnolla kuulisin lisääkin modauksista, joita tähän kytkentää on tehty.

  Mikko

  #112012
  hertz
  Osallistuja

  Olen tehnyt big muffista “uraltone” version eli samalla pedaalikotelolla ja saman tyylisellä piirilevyllä,siis suunnitellut itse piirilevyn. Mielestäni parhaat soudit germaanium diodeilla ja transistoreilla. Kuitenkin tuo saundi on kai makuasia miten kukin sen kuulee.

  #112020
  Mikko Kankaanpää
  Avainmestari

  Mielenkiintoista. Mitä trankkuja käytit? Oliko valittuja HFE:n ja / tai vuotojen suhteen? Noissa high gain jutuissa monesti toimii trankut joiden gain ei ole valtava.

  #112216
  alsu
  Osallistuja

  No niin, itsekin mukaan tähän kun sain salasanan kaiveltua. Muokkasin oman Big Muffin Black Arts Toneworks Pharaoh fuzz:in scheman mukaiseksi. Toistaiseksi menee noin, pitänee käyttä ja mutustella. Nyt ykkös Fuzzina on Rolan AF-60 BeeGee klooni.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.