Bassman/deluxe klooni ongelma

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Bassman/deluxe klooni ongelma

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69477
  Jyrki3101
  Jäsen

  Vahvarissa ilmenee häritseviä resonanssitaajuuksia ylä E-kielen 10.nauhalta(D) voimakkammin soitetun äänen alapuolellä(sprängg……). Kaikki putket vaihettu paitsi tasuri(5U4) ja sama ongelma.Ei auttanu vaik ott efektit pois välistä ja suoraan vahvistimeen. Kiristelin kaikki chassiksen kiinnitysruuvit ja mutterit ,ei apua.Peli on 1 kanavainen ja ei kaiukua eikä tremoloa, eli tosi simppeli. Resonanssitaajuudet kuulostaa vähän siltä, että niinkuin sitarissa/dobrossa ne on harmonisia , mut tässä tapauksessa erittäin dissonoivia ja soi tuon D-äänen alapuolella !!!!?
  Voisiko joku autta ja mahd.kaventaa vianhakupaikkoja ?

  yst.terv.jyrki3101

  #90163
  F-Jag
  Osallistuja

  Jos vahvistin on combo, niin ainoa mikä nyt tulee mieleen, on kokeilla vahvaria ihan erillisellä vahvistimesta etäämmällä olevalla kaapilla. Nuppivahvistimenkin kanssa wanhan ajan putkikorjaajat suosittelivat pitämään pehmustetta kaapin ja vahvistimen välissä.  Jos ääni särrää erillisellä kaapilla, voi olla, että vikaa joutuu etsimään oskilloskoopin ja signaaligeneraattorin kanssa. Jos taas särähtely johtuu värinästä, niin ehkä sitten tinausten ym liitosten läpikäyminen voi auttaa.

  Komponenttien koputtelu jollakin eristävällä puikolla vahvistimen ollessa päälle voisi paljastaa vikapaikan, jos on tinaus/kontaktivika.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.