Bassman 100 klooni valmistui!

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Bassman 100 klooni valmistui!

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #67846
  jsaily
  Jäsen

  Rakensin bassottelua varten Bassman 100 kloonin. Tässä on muutamia kuvia valmiista vahvistimesta. Suurkiitokset kuuluvat Bluetone-Harrylle kullanarvoisista vinkeistä! Kuten arvata saattaa, myös alumiinirunko ja puukotelo+tolex on tilattu Harryn kautta. Soundi on lämmin ja äänenpainetta on riittävästi. Putket ovat JJ:ltä, signaalikonkat Orange dropseja, potikat Alphaa ja muuntajat on teetetty osittain customina Vintage Music Partsilla Portugalissa. Halusin ulostulomuuntajaan 4-16 ohmin lähdöimpedanssit, käämivät tuon 11-kertaisella limityksellä. Viivasuora vaste 30 kHz:iin asti… Hieman liian hifiä tähän tarkoitukseen mutta toimii bassolla hyvin 😉

  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_chassis_front1.jpg
  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_chassis_rear1.jpg
  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_front1.jpg
  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_front2.jpg
  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_front3.jpg
  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_rear1.jpg
  http://www.netsonic.fi/~kelpf25b/bassman_inside1.jpg

  — Jussi

  #79276
  harryk
  Jäsen

  :DJussi ! Onnittelut uuden tulokkaan johdosta. Se on aina jännittävä hetki kun pienokainen päästää ensi rääkäisynsä ja jos se tapahtuu vielä ilman savupilveä, on se komea juttu. Pieni detalji, mutta kannattaisiko maalata nuo mäntyrimat eturitilän takaa mustaksi. Se parantaisi mielestäni vielä komeaa ulkoasua. Toivottavasti seuraava projekti on jo mietinnässä, sillä tähän juttuun kun uppoaa, tulee siitä riipuvaiseksi. t. Harry 

  #79277
  jsaily
  Jäsen

  Juu, listat oli tarkoitus maalata mustaksi huomenna työmaalla 😉 En vain malttanut olla postittamatta kuvia heti kun sain muuten valmiiksi. Ajattelin jättää tuon etulevyn 'silverface':ksi näin alkuun, voihan sen sitten maalata mustaksi jos alkaa ärsyttämään!

  Vahvistin on muuten todella hiljainen! Hummia on vähemmän kuin transistoripelissäni!

  — Jussi

  #79278
  hellhound
  Jäsen

  Se on aina jännittävä hetki kun pienokainen päästää ensi rääkäisynsä ja jos se tapahtuu vielä ilman savupilveä, on se komea juttu.

  Onko sataWattinen vahvistin muka pienokainen?  ;D

  #79279
  brown note
  Jäsen

  Wau! Todella hieno viimeistely!

  #79280
  moonshine
  Jäsen

  Hienoa jälkeä, ja ainakin esikuvansa on oikein hyväsoundinen vahvistin. Tällaisella olen joskus äänittänyt kitaroita Korg Pandoran toimiessa särönä, hyvällä lopputuloksella.

  #79281
  jsaily
  Jäsen

  Minulla on pari uutta tai lähes uutta 70-luvun 12AX7-putkea (RCA) ja 12AT7/AU7-putkia RCAlta ja Telefunkenilta. Pitänee jossain vaiheessa kokeilla miten soundi muuttuu näillä, kunhan nyt ensin pääsee sinuiksi noiden uusien JJ:n kanssa niin osaa vertailla.

  #79282
  Goose
  Osallistuja

  Moi,
  pystykö laittelee soundinäytteitä bassolla ja myös kitaralla! Kiinnostaa tuollainen vahvari, jos sitä vois käytellä molemmilla!

  T. Tomi

  #79283
  jsaily
  Jäsen

  Moi, hiukan vaikea on järjestää näytteitä kun kaiutinkaappi on treenikämpillä eikä kotona eikä ole oikein nauhoitusvehkeitä. Katsopas Harmony Centralin review-osastolta aiheesta Fender Bassman 100. Siellä mainitaan että soi kuulemma hyvin bassolla ja kitaralla. Soundi riippuu paljon myös käytetystä kaiutinkaapista, itsellä on yksi 15″ full range elementti mallia Eminence Kappa Pro 15 (500W!) isohkossa Peaveyn kaapissa. Kaiutinta kaappiin vaihtaessani tein ihan simulointeja eri mallisilla elementeillä ja tämä tuntui toimivan omassa kaapissani parhaiten. Taajuusvaste menee yli 4 kHz:n mikä ei ole bassokaapeissa aina itsestäänselvyys. Peaveyn vanha kaiutin oli ihan paperia tähän verrattuna!

  Saas nähdä jos innostun joskus laittamaan toisenlaisen kaapin, ehkä 2×12″ elementeillä. Tuossa Kappa Prossa on kuitenkin yläpäätäkin joka monista 15″ puuttuu, ja olen soitellut tällä jo pari vuotta tyytyväisenä.

  — Jussi

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.