Apuja tuntemattoman putkivahvistimen kanssa

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Apuja tuntemattoman putkivahvistimen kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #68471
  philicorda
  Jäsen

  Yksi kaveri myy vahvistinta, jossa on hänen mukaansa seuraavat putket “1x 6A6, 2x 6B5, 1x 5V4 ja 1x pystyyn käännetty neliskulma 75.” Mikä tämä neliskulma-logo sitten on? Mitä tehoja tuosta ehkä saa irti? On kuulemma ollut elokuvakäytössä.
  Olisin laittanut kuvan, mutta edes 37 kilotavun kuvaa ei suostunut tähän laittamaan (kansio täynnä). Mitä lie sitten tein väärin. Mutta voin laittaa sähköpostilla kuvan siitä, jos joku haluaa auttaa.

  #83893
  Tubeman
  Jäsen

  Logon perusteella se voisi olla Telefunken,mutta putkitus ei istu saksalaiseen.Voihan nuo putket olla jälkeenpäin muutettukkin.

  Onko edestäpäin katsottuna vasemmassa laidassa neliskanttinen reiítetystä plootusta tehty “häkki” ?

  Edit: Tuo taitaakin olla 1940-luvun alun vahvari,putket on tyyppinä osa ennen WW2 ja 40-luvun alkua.

  #83894
  philicorda
  Jäsen

  Ei näy häkkiä ei. Toki kuvassa ei ihan kokonaan näy laitetta.

  #83895
  Tubeman
  Jäsen

  Jos vahvarista saisi kuvan chassiksen alapuolelta ja päältä,,ja miksi ei myös edestä ja takaa,voisi alkuperä selkeentyä.

  Edit: Putkituksen perusteella tuo voi olla jonkun pikkuteatterin vahvistin ellei jonkun projektorin oma vahvari.Isompien teattereiden vahvarit oli seinäasennuksella toteutettuja,aivan omanlaisiaan konstruktioita.Suomessa oli yksi valmistaja joka oli erikoistunut elokuvateattreiden vahvistimiin,Aktino oli merkki.

  #83896
  philicorda
  Jäsen

  Kiitos vastauksistasi. Se on tosiaan ollut jossain elokuvateatterissa käytössä. Kuvia kun en voi tähän laittaa (ei palvelin anna), niin haluaisitko niitä kuvia postiisi ja voisit kertoa minulle lisää, kun myyjä ei tiedä laitteesta enempää. Edelleen ne tehot kiinnostavat, kun en näistä niin paljon muuten tiedä.

  #83897
  Tubeman
  Jäsen

  Laitan YV:nä..

  #83898
  moonshine
  Jäsen

  Kuvia kun en voi tähän laittaa (ei palvelin anna), niin haluaisitko niitä kuvia postiisi ja voisit kertoa minulle lisää, kun myyjä ei tiedä laitteesta enempää.

  Voit laittaa kuvat kotisivuillesi tai johonkin kuvapalveluun, niin saat ne näkyviin kyllä viesteissä.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.