Apua Hot Rod Devillen päätteen modaukseen?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Apua Hot Rod Devillen päätteen modaukseen?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69070
  Audio67
  Jäsen

  Moi! Ajattelin vaihtaa 6L6:en tilalle 6V6:t. Aikaisemmin jossain topicissa olikin puhetta, että JJ:t kestäisivät anodijännitteen. Jos sitten vielä Justin Holtonin  http://www.justinholton.com/hotrod/    suosituksesta vaihdan suojahilavastukset järeämpiin, pitäisi toimia. Nyt varsinainen kysymys:

  Koska en aio ainakaan heti vaihtaa päätemuuntajaa, mitä tuossa pitäisi nyt huomioida?  Ainakin originaalimuuntajan ensiön resistanssi lienee uusille putkille väärä…ja tehoahan tästä sitten siirretään paljon vähemmän läpi kuin aikaisemmin. Voinko kompensoida jotain syntyvää virhettä käyttämällä toisiossa jotain muuta ulostuloa kuin alunperin? Jos voin, niin mihin suuntaan ja miksi? Nämä muuntajat, sovitukset ja impedanssit ovat minulle pahasti harmaalla alueella. Eli jos joku teoriaa tunteva jaksaa kirjoittaa, en pahastu pitkästäkään luennosta. Kiitokset!

  -simo

  #87954
  vasu
  Jäsen

  Jos 4ohmin liitäntään liitetään 8ohmin kajari niin ensiön näkemä impedanssi putoaa puoleen eli 6V6 putkelle sopivammaksi.
  Joku muu saattaisi antaa ohjeita mitenkä tuo tehdään HR Deville tapauksessa vai voiko tehdä ollenkaan.

  KORJAUS: impedanssi KASVAA eli jos se normaalisti (4ohmin liitäntään 4ohmin kajari) 4000ohmia niin 8ohmin kajarilla se on 8000ohmia. eli 6V6GT putkille sopiva.

  #87955
  Audio67
  Jäsen

  Kyllä tässä basistin pää sekoaa..Jos katselen näistä spekseistä  http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-content/general-electric-6v6gt.pdf
      http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/229316/GEC/6L6-GC.html  kohtia “effective load resistance” ; maallikkona sanoisin juuri päinvastaista….?? Tuon mukaan 6V6:sien sekä “plate resistance” ja sen myötä “load resistance” on KORKEAMPI kuin 6L6:ien.  Kertokaa hyvät veljet lyhyesti tyhmälle miten tämä juttu oikein lasketaan. Kyllä, kaikki löytämäni lähteet kehottavat tässä tilanteessa käyttämään toisiossa 4 ohmin lähtöä 8 ohmin kaiutinkuormalla kuten vasu sanoitkin, mutta ärsyttää helvetisti kun en tajua..

  #87956
  Sissi A3
  Jäsen

  Oletan kysymyksessä olevan vuorovaihepääteasteen. Voit laskea päätemuuntajan minimi-impedanssin seuraavasti. Määritellään ensin putken vaihtovirrasta johtuva jännitehäviö muuntajan ensiön toisessa puolikkaassa. Ensiksi vähennät anodin lepojännitteestä putken pohjaamisjännitteen maksimivirralla. Jäljelle jää ensiön puolikkaan yli vaikuttava jännite Um maksimivirralla. Tämä ei johdu kokonaan putken vaihtovirrasta vaan osa tulee muuntajavaikutuksesta toisesta puoliskosta. Tämä voidaan laskea lepovirran il ja maksimivirran im erotuksesta suhteessa lepovirtaan. Putken läpi kulkevasta vaihtovirrasta johtuva jännite Ui päätemuuntajan puoliskossa voidaan laskea

  Ui = Um(im – il)/im

  Nyt saat puoliskon impedanssin zp

  zp = Ui/(im – il)

  Tämän jälkeen kokonaisimpedanssi on 4*zp.

  Tässä ei tarvitse huomioida toimintaluokkaa vaan tulos pätee toimintapisteestä riippumatta. Kitaravahvistimissa muuntajan ensiöimpedanssilla ei ole niin väliä kunhan huolehditaan etteivät putkien maksimiarvot ylityt (helpoin tapa tämän toteamiseen on simulointi). HIFI-vahvistimissa tilanne on toinen. Joku toinen voi selittää saman asian graafisesti.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.