Ampeg J20 ongelma(?)
Home › Foorumit › Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse › Putkivahvistimet › Ampeg J20 ongelma(?)
- Tämä aihe on tyhjä.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
17.2.2014, 06:12 #69226pte57Jäsen
Moro!
Käyttämässäni Ampeg J-20 vahvarissa on viime aikoina ilmennyt merkillinen ongelma.
Kun vahvistin on pitempään päällä, esim keikalla ekan setin loppupuolella tai tokan setin aikana ja siitä eteenpäin,
vahvarin sointi muuttuu alun mukavan erottelevasta, “rehevän rautalankamaisesta” kohti keskiäänipainotteista, hieman tuhnuista bluessointia, joka ei oikein sovi humppakitaristin komppikuvioihin mitenkään. Kitarani on Fender Telecaster kaulahumpparilla. Tuota mikkiä ei oikein pysty loppukeikasta käyttämään vahvarin tuuttauksen vuoksi. Onneksi pelissä on valittavissa eri vaihtoehtoja, puolituksia ja yhdistelmiä tallamikin kanssa, mutta kuitenkin vahvarin sointi on keikan lopussa aivan kuin tukossa. Ylimääräistä säröä ei esiinny niillä volumeilla (ehdoton max.4-5) joita käytän.
Pääteputket on vaihdettu puolisen vuotta sitten ja biasoin ne itse Uraltonen sivuston erinomaisten ohjeiden mukaan. Tuolloin kyllä huomasin että biastrimmerin säätöalue loppuu kesken, ja uusien putkien (Tung Sol 6V6GT) 3-pinnin ja muuntajan keskiulosoton väliltä mitattu jännite jää rahtusen (joitain kymmenesosavoltteja) suuremmaksi kuin laskelmien antama jännite.
Kysymys onkin, että vaikuttaako tuo biasointi kuvailemallani tavalla ja pitääkö trimmeri ehkä vaihtaa sopivammaksi?
Etuasteputkia en ole uusinut, voisivatko ne olla syynä?
Parhain terveisin
Pauli Engström18.2.2014, 19:11 #88735F-JagOsallistujaTäysin maallikon arvauksena, että lämmetessä siellä jotakin muuttuu. Biasoinnin kymmenysvoltit tuskin sitä tekevät, mutta on mahdollista, että jos ja kun ollaan rajoilla, niin esim. biasoinnin muuttuminen kuumemmaksi todella muuttaa soundin. Syytä en osaa sanoa, mutta eikös esim. huonon erotuskonkan takia noin voi käydä, kun jos hilalle alkaa vuotaa tasajännitettä. Mutta, kuten sanoin, olen käytännössä umpimaallikko, joten toivon, että gurut osaavat antaa oikeita neuvoja 🙂
19.2.2014, 16:03 #88736SanchoJäsenTuotahan vois testata sillon kun 'vika' on päällä, esim. biasoinnin ja hilajännitteen mittaus vaikka kaikilta putkilta. Komppaan F-jagin veikkausta, että jokin komponentti/putki muuttuu lämpenemisen vaikutuksesta. Onko kaikki komponentit normaalin näköisiä, ettei löydy tummuneita tai pullistuneita?
-
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.