AC50

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68302
  hellhound
  Jäsen

  Hello,

  Tuli eteen seuraavanlainen kysymys;
  Huolsin VOX AC50 Mk3 mallia olevan nupin joka toimii konkkarempan jälkeen vallan mainiosti, mutta huomasin, että kun siitä ottaa virrat pois päältä, niin kone päästää sillointällöin aika kovan rutisevan rääkäisyn. Mietin, että olenkohan hakoteillä, jos oletan, että ääni johtuu siitä, että putkien ollessa vielä lämpöiset biasjännite häviää hiloilta nopeammin, kuin suotoelkot ehtivät purkautua, ja putkien läpi pääsee hetkellisesti iso virta. Vahvistimessahan on diodeilla hoidettu tasasuuntaus ja bias on otettu anodikäämistä tasasuuntaamalla. Biaspuolella on tällä hetkellä 10uF elkot.

  HH

  #82708
  hellhound
  Jäsen

  Onko ajatuksia? Basistitkin saa vastata… 😛

  #82709
  moonshine
  Jäsen

  Tuotahan voisi varmaan simuloida spicella jos osaa, kun oikeasta kytkennästä mittaaminen on hieman hankalaa. Kytkentäkaaviota katsomatta arvaan, että biasin purkuvastus on paljon pienempi kuin suotokonkkien bleeder-vastus ja tapahtuu niinkuin sanot. Kun putket kuitenkin vielä vievät virtaa, niin jännite konkissa kyllä tippuu nopeasti kun lisää ei tule, joten aika lyhytaikainen efekti varmaankin kyseessä. Tärkeimpään kysymykseen eli putkien kestoikään tuollaisessa kytkennässä en osaa ottaa kantaa.

  #112615
  Joksa
  Osallistuja

  Moi

  Korjailin käsiini ohjautunutta AC50 mk4 nuppia, tarvitsi uuden ulostulomuuntajan ja volumepotikan. Sain teettettyä speksin mukaan ja asennusten jälkeen lähti skulaamaan, mutta…

  Näyttäisi että vahvaria on modattu vaihtamalla katodivastuket 47->0.1 ohm ja bias-jännitteen maksimia pienennetty kasvattamalla toinen 33k jännitteenjakovastuksista (värien mukaan) 770 Mohmiseksi. Maksimi negatiivinen bias jännite oli pudonnut 10 v verran.

  Mysteeri onkin se, että kyseinen vastus mitatessani antoikin arvoksi 52Kohm!!! Osaako joku sanoa mistä voisi olla kyse, voiko vintage vastusten värit tai arvot muuttua ajan kuluessa noin paljon?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.