2205 JCM 800

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #69044
  alsu
  Osallistuja

  Kaveri heitti tommosen Marshallin. syyniin Tee jotain, on niin ohuen ja huonon kuuloinen. On aikaisemmin (?) ollut paremman kuuloinen.
  Joskus tää on tippunu tai muuten saanut roudauksessa hyvää, tolexi revennyt kun boxi on narahtanu kulmasta lyhyeltä sivulta alhaalta auki. Chassiskin kiinnitysmutterien kohdalta pikkusen vääntynyt. Ilmeisesti tämä kolaus aiheuttanu putkenvaihtoa….no onhan vuodesta -87 jo tovi kulunut ja paljon kerkee tapahtua.

  Alkuun tutkaiin skeemoja ja onhan tuossa

  http://www.drtube.com/schematics/marshall/2205prem.gif

  Mittailin sisuskaluja ja totesin että toisen EL34:N screen vastus on poiki, liekö aiemmin huono(ksi mennyt) putki tuon sitten polttanut jne. ??

  Paikallaan oli OK kuntoiset EL34  EH hienot Elektro Harmonixit (testasin toisessa vahvarissa ja toimivat ihan ok) ja tosian, toiselta putkelta uupui täysin tuo g2 jännite. Oli kuitenkin soitettu ja soinut. Korvasin molemmpien kantojen vastukset perus 1kOhm 5W sementeillä.

  Kysymys tuosta…eli miten se tuon EL34 toimintaan oikeen vaikuttaa g2 vastuksen olemassaolo ja koko, miksi se on 1kOhm nykyisellään, netissä on niin monenlaista tietämystä tuosta aiheesta mutta esim. helposti aukeavaa settiä miten puuttuva g2 jännite vaikuttaa toimintaan en oikeen löytänyt.

  En usko et se ohut saundi kuitenkana tuosta johtuu…

  Etuasteen putket on korvattu kaikki JJ ECC83S mallisilla. Eipä tuokaan varmaan aiheuta tuota ohutta saundia.

  Voisko syypä olla tuo lutikka CA3046, joka pitää sisällään trankkuja joilla tuo “kanavanvaihto” hoidetaan ? katoin niin printiltä puuttui diodi D5. vai liekö modattu että ilman footswitchiä olis toi boost kanava päällä.

  No, illasta täytyy kokeilla paremmilla voluumeilla ja 4 x 12 kaappiin missä mennään.

  Vinkkejä otetaan vastaan….

  #87748
  moonshine
  Jäsen

  Jos tässä on diodit särökanavassa, niin kannattaa kokeilla ainakin niiden irrottamista. Särö vähenee, mutta paranee. Puhtaassa kanavassa tässä pitäisi olla asiallinen, murea soundi. Jos siis vahvistin on se mikä luulen.

  #87749
  alsu
  Osallistuja

  Tossa on toi boostikana diodein varustettu. Vähän ku olis joku bossin OD-1 jo valmiiksi tuolla signaalitiellä.

  Tässä yksilössä saundi korjaatui vaihtamalla input liitin. Kontakti varmaan sen verta kuoleentunut ettei kunnolla napannut plugiin kiinni ja sen myötä lieveilmiöt.

  Näkyipähän tuo vahvistin muunmuassa Rage Against The Machine kitaristin setissä. RTL ajan Metallica myös käyttänyt.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.