Vs: Vs: Vox AC15 pohdintaa

#81836
Jonesi
Osallistuja

Terve!

Ensimmäinen kysymys on että “mikä AC15”? Niitä kun on useampaa sorttia. Tässä on kytkis (jännitteiden kera) ensimmäiseen AC15 malliin: http://mia-amps.com/images/Vox_AC15.pdf Mutta ilmeisesti tahdot tehdä kuitenkin ns. top boost mallin (päättelin siitä että yli jäisi ECC83 puolikas)? Tässäpä siis toinen piirtämäni kytkentäkaavio missä tuo upea tremolokanava on korvattu topboost kanavalla: http://www.mia-amps.com/images/Vox/AC15-normal-topboost.gif Tuon EF86 kanavan voi toki jättää pois, mutta ei se paskalle soundaa sekään. Ja toki molempia kanavia voi myös käyttää yhtäaikaa…

Kaikua et saa tehtyä yhdellä triodilla mitenkään. Sensijaan kahdella se onnistuu: http://tg-music.com/D.I.Y..html (ja tuosta alimmainen). Mikäli “oudot” putket ei pelota, niin esimerkiksi 6AV6 tai 6AT6 triodin voit laittaa tuohon AC15 hommeliin lisäksi. Toinen vaihtoehto on miettiä joku toinen vaihtoehto.

250-0-250 muuntajalla ja puolijohdetasurilla jännitteet menee aavistuksen korkeammalle kuin kytkiksissä, mutta ei liikaa. Tarvittaessa voit pudottaa jännitettä vaikkapa 10V zenerillä tai parilla. Tuommoinen 310V anodeille on ihan ok ja kunnolliset putket kestää kyllä. Eli jos teet puolijohdetasurilla, niin 230-0-230 muuntaja voisi olla vähän parempi. Ei ehkä tarvitsisi turvautua zenereihin.

Kiitos kattavasta vastauksesta. Paria epäselvää kytkistä tsekkailin, ja oletin tai muistin että niissä toi EF86 olisikin ollut ECC83 josta puolikas jäi käyttämättä. Nuo on niin hyviä ja selkeitä kytkiksiä että täytynee mennä noilla. Ja tarkemmin sanottuna siis tolla ylimmäisellä ja tuolla kaiulla lisättynä. Kiitos.