Vs: Vs: Vahvistin pieree

#69866
Tubeman
Jäsen

Verkkomuuntaja on uraltonesta ostettu tv-jotain muuntaja. Taitaa olla 325-0-55-325/.150A 6.3v/4A 5v/3A, eli jerkkua pitäisi olla ihan riittämiin. Tasasuuntaus on hoidettu gz34 putkella ja virtalähteen suodatus on mosfettiviritelmä mallia melko suoraan tut-1 otettu.

Mosfet on irfp450 ehdotetun sijaan.

Oli tänään pitkäpiimäinen koulutustilaisuus ja oli aikaa miettiä fiksumpia asioita…  😀 joten julkituon mietinnän tuloksia nyt..pidelkää pöydänreunasta kiinni
kun ällistytte.  😛

Tuo virtalähde tässä tapauksessa,katselin niitä elkojen mitoituksia,ellei tätä kytkentää ole jo purettu niin kokeilisin itse nostaa ulostulojen elkojen kokoa
aika huimasti,jopa 100uF:ään per konkka,tosin tuon kokoisia noille jännitteille ei löydy helposti,ja jos löytyy ovat kalliita.Yksi tutkinnan kohde olis itse anodijännite sja suojahilajännitteet ,notkuuko ne ylösalas vahvaria kuormitettaessa? Tuo elkojen koon kasvatus vois paljastaa tämän em.notkumisen.
Myös virtalähteen konkkien napaisuuden tsekkaus paikallaan.

vahvistinosio:Toinen mitä vois myös tsekata on kaikki hilapiirien vastukset ja konkat,onko kytketty oikeinpäin ja oikein sama pätee katodipuolen komponentteihin.Ja lopuksi,takaisinkytkentä,onko se oikein.