Vs: Vs: Vahvistin pieree

#69858
Tubeman
Jäsen

Noni, nyt on päästy jo “kokeilen randomilla vaihtaa kaikkia arvoja, josko jotain vaikka tapahtuisi” -vaiheen yli ilman minkäänlaista tulosta. Röpeltää vaikka biassia ja suodatuspiiriä lukuunottamatta *kaikkia* vastusten ja kokkien arvoja on ainakin vähän sörkitty. Nyt voin sanoa että hävisin vahvistimelle  :'(.

Kokeilin vaihdella myös vahvistusasteiden paikkaa signaaliketjussa, sekä laskea vahvistusta rajoittaa signaalin korkeita ja matalia taajuuksia, mutta aina kun alkaa yliohjaus alkaa röpellys, huolimatta siitä että mitä on tehty. Onneksi on vanha marsuprojekti, minkä laitan tässä kuntoon että pääsee soittelemaan.

MOI

Onpas todella sitkeä vika.

Oletko kokeillut “perinteisellä” virtalähteellä? Ja kokeile “eristää” (decoupling ) etusen vahvistusasteet aina vaiheenkääntäjään asti paremmin: laita joka asteelle vielä sarjaan ennen anodivastusta 10k ja 10…22µF maihin. Oletko koettanut muuttaa takaisinkytkennän 100k->47k, eli lisätä takaisinkytkentää? 

Katselin tuota virtalähteen skemaa ja mietin onko pieni putkilaitteelle ominainen pohjahurina nyt niin vaarallinen jonka takia pitää mosfettien avulla tätä poistaa,vai meneekö ihan erikoisuuden tavoittelun piikkiin?  ???

Putkivahvistimen soundihan koostuu signaalista,vahvarin itse generoimasta säröstä,jota verkkohurina sopivasti moduloi joten lainatakseni suuren idolini Pätkän lausetta:”Asiahan ei minulle kuulu,mutta kysyn vaan!”  😀