Vs: Vs: Vahvistin pieree

#69821
H-ace
Jäsen

Jup, Aikeniltahan tuo vaiheenkäännin on. Idea oli että ensin tehdään toimiva ja sitten modataan siitä saundi esiin. Mikäli anodijohdot kääntäisi, eli takaisinkytkentä muuttuisi positiiviseksi, niin silloinhan saisin vahvistimesta melko huonon oskillaattorin, eikö? En pääse kokeilemaan tätä käytännössä ennen vk loppua. Onko mahdollista että viallinen ulostulomuuntaja aiheuttaisi tällaista ihmeellistä pörinää signaaliin?

Tuo vaiheenkääntimen toiminta olisi mielenkiintoista tsekata oskilloskoopilla,epäilen edelleen ettei se toimi niinkuin
on ajateltu,olisko hirveä homma jos muuttaisit kytkennän tuon aiemmin tässä threadissa vilahtaneen AMPAGE:n kytkennän mukaiseksi? Kaikki kunnia Aikenille,mutta liekö tuo itsekkään tuota rakentanut mihinkään laitteeseensa?  ???
Kokeuksesta voin sanoa että 15% ainakin maailmalla pyörivissä skemoissa on mokia jotka on korjattu tai sitten ei ja niitä
lapsuksia ei aina huomaa heti. 😮

Kaikkea tietoa kannattaa epäillä,guruillakin on huonot päivänsä  😉

Mutta eikö tuo vaiheenkääntäjä ole jokaisessa putki-Fenderissä vuoden 1960 jälkeen? Ja Marshallissa, Voxissa jne. Aikenin juoni on esittää miten long-tail mitoitetaan, yleensähän se kopioidaan komponenttiarvoineen jostain Fenderin tai Marsun skemasta. TUT ykkösessä O'Connor nimeää sen kitaravahvistimen standardi-kääntäjäksi, joskin TUT3:ssa on siirtynyt Schmitt-nimen käyttöön.