Vs: Vs: Vahvistin pieree

#69816
H-ace
Jäsen

Tuo tuplatriodi on ns. schmidt-käännin, ei ole kovin hyvin balansoitu mutta toimii hyvin kitaravahvistimissa.Jos komponenttien arvot on oikein niin siinä on kaikki kohdallaan. Olisiko tuo sittenkin etuasteen katkosäröä? Vaihdapa ensinmäisen ja toisen, sekä toisen ja kolmannen vahvistusvaiheen kytkentäkonkat molemmat 1nf kokoisiksi, sillä saattaapi olla radikaali vaikutus asiaan.

Tämä on oikeastaan eka tapaus jossa tätä kuulen käytettävän,vanhoissa saksalaisissa radiotekniikan julkaisuissa tästä on mainintoja,ilmisesti triodituplakon
katodilla oleva rc-piiri tekee käännön käytännössä?

Transistorit rules!  😀

Eikö tuo splitteri ole se iänikuinen long-tail? Komponenttiarvotkin ovat suoraan Aikenin mainiosta “The Long-Tail Pair” -tarinasta (oheisessa skemassa presence on korvattu kiinteällä vastuksella ja anodeille laitettu 47p). Fender on käyttänyt tätä jo ennen Blackfacea (esim. Brown Bandmaster). Vai olenko katsonut väärää kuvaa? Tuskin värähtely (oletan että piereminen tarkoittaa värähtelyä) tästä vaiheenkääntäjästä johtuu. Varmaan on tarkistettu moneen kertaan että pääteasteen takaisinkytkentä on negatiivinen?