Vs: Vs: Teräs chassis ja magneettiset häiriöt(?)

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Teräs chassis ja magneettiset häiriöt(?) Vs: Vs: Teräs chassis ja magneettiset häiriöt(?)

#72780
okabass
Osallistuja

Jatketaans vielä vähän. Tein tuollaisen EL34 world:sta löytyneen kuuntelulaitteen: http://www.el34world.com/Hoffman/tools.htm (alin). Se “paljasti”, että häiriöääni hyppää matkaan etusputken 6. pinniltä ennen .02uF konkkaa. Ja siitä eteenpäin on sitkeästi mukana. Tätä ennen etuaste on ihan puhdas häiriöistä. Ainakin tuon lowtech testin mukaan. Mistä suunnasta kannattaisi alkaa etsiä ratkaisua? Ettei nyt ihan koko kytkentälevyä tarvisi räjäyttää.

MOI

Auttaisko lisäsuodatus? 10k+10µF ennen anodivastusta? Kokeile laittaa suojapelti anodin ja muuntajan väliin tai rakenna siihen (anodille) pieni “peltikoppi”.

Mun ekassa putkibassoetusessa ferriittikuppiin käämitty mid-kela otti verkkomuuntajasta häiriöita. Ei paljon, mutta kuultavasti. Kokeilin vähän kaikenlaista, ja parhaimmaksi osoittautui sellainen 150mm x 50mm, n. 10mm paksu lattarauta  😀  Koska painolla ei ollut väliä, ja kone tuli omaan käyttöön, laitoin sen liimamassalla kiinni muuntajan ja kelan väliin, ja ei kun kohti uusia seikkailuja.