Vs: Vs: super twinin biasointi?

#80295
jsaily
Jäsen

Hei
Vermeestä löytyy output tubes matching ja hum.balance trimmerit?
Osaisiko joku neuvoa vermeen biasoinnissa?
http://www.schematicheaven.com/fenderamps/super_twin_reverb_180w_schem.pdf

Onko muuten kellään kokemuksia TADin 6L6GC-putkista?
Harkinnut noita ostavani kolme paria…Vai onko näihin laitettu kuusi keskenään sovitettua putkea vai “riittääkö” 3 sovitettua paria?

Taitaa olla noita Fenderin surullisen kuuluisia Bias Balance kytkentöjä tämäkin. Tuo matching potikka ei oikeasti säädä kuin bias-jännitteen balanssia push-pull putkipuolten välillä, ja tästä kannattaa hankkiutua eroon mikäli innostusta riittää. Jos haluat oikeasti biasoida putket niin kannattaa laittaa 1 ohmin 5W tehovastukset jokaisen putken katodilta maahan. Sitten mittaat yleismittarilla vastuksen yli olevan jännitteen millivoltteina niin saat suoraan biasvirran. Tuolla bias balance säädöllä ei taida tehdä juuri mitään, voit tietty tarkistella että biasit ovat hehtaarilla kun asennat katodivastukset. Parhaiten säädettävässä vehkeessä olisi oma bias-jännitetrimmeri jokaiselle putkelle, mutta yksikin oikea bias-trimmeri olisi parempi kuin tuo balance… Etsipäs googlella noita bias balance modifikaatioita, tein omaan Bassmaniin semmoisen ja toimii.

Hum balance potikka ei liity biasointiin mitenkään, sitä säätämällä voi yrittää pienentää verkkohurinaa. Se säätää hehkukäämien maapotentiaalia.