Vs: Vs: skooppaillen

Home Foorumit Kaikki muut Yleinen skooppaillen Vs: Vs: skooppaillen

#72728
Niskanen
Jäsen

Se CRT niissä se heikoin kohta on,elkovikoja on myös.Mä olenkin käytettyä mittalaitetta ostaessa pitänyt kriteerinä että siihen löytyy tavalla tai toisella huoltomanuska.

Hiitatsinkos ostit? Itse kysyin samasta lafkasta DC-jännitelähdettä,oli ainoastan yksi risa ja silläkin hintaa 139€ ja rahti.Jäi hyllyyn,vaikka todennäköisesti vika ei olisi kovin hankala ollut,vaan ylläreitä voi sattua ja se menee sitten jo kalliimmaksi.

En ostanut vielä, mutta periaatteessa varasin kyllä, ja tuo Hitachi V-212 oli siis kyseessä. Lupasivat, että alkuviikosta tulee töihin joku tyyppi, joka voi tutkia kyseisiä skooppeja sen verran, että löytää myyntiin kelpaavan yksilön. Elkot nyt saan kyllä vaihdettua, mutta tuo CRT voi olla ilmeisesti ongelmallisempi? Ei mahda varaosana löytyä?

MOI

Luulisi, Hitachiin löytyisi varaosia. Voi olla vain hinnakkaita osia.

Muistaakseni CRT vaatii korkean jännitteen (kilovoltti-luokkaa), eli kannattaa olla tarkkana niiden elkojen kanssa. ???

Juu, korkea jännite alkaa jo olla tuttu ilmiö. Ei tosin kilovoltti luokassa, mutta samalla tavalla sitä kuuluu varoa kuin satojenkin volttien jännitteitä. Mutta sopivan elkonhan joutuu sitten hakemaan vaihdon tullen. Ei luulisi olevan mahdoton löytää kuitenkaan.