Vs: Vs: Sansui 1000X päätteessä vikaa

#81784
mtanttar
Jäsen

No niin, vika oli yhdessä elkossa. Ehdinkin jo vaihtaa lähes kaikki päätevahvistimen transistorit ja kaikki elkot yhtä paria lukuunottamatta. Olivat 3.3 mikron elkoja eikä sopivia ollut laatikossa, ja ajattelin että ei kai vika voi olla noin pienessä elkossa… No laitoin tilalle 4.7 mikron kokoiset niin johan lähti toimimaan. Vikaa tosin ehkä oli myös jossain transistorissa koska ne vaihdettuani vahvistin toimi ok, mutta viallinen kanava säröytyi pahasti normaalilla signaalilla, aikaisemmin ei mielestäni käyttäytynyt näin. No, oli miten oli, nyt toimii ja lähes kaikki elkot joihin pääsee käsiksi on vaihdettu uusiin, palaneet merkkilamput uusittu ym. Kytkimet pitäisi vielä puhdistaa. Laitan jossain vaiheessa kuvia tuosta vehkeestä jos ehdin/jaksan/muistan.

Oli sentään opettavainen projekti joka piti sisällään oskilloskoopin käytön harjoittelua, virtalähteen hajottamisen (huolimattomuuden takia) ja sitten korjaamisen, sulakkeiden polttamista ym. Pitää koittaa katsella jostain kohtuuhyvät pienehköt kaiuttimet tuon kaveriksi. Mistähän pk-seudulta löytyisi?

Kaapista löytyy muuten pari rikkinäistä Saloraa jotka voisi myös korjata, kytkentäkaaviot pitäisi vaan löytää. Ei ollut manuaalissa. Onkohan mahdollista vielä löytää jostain…