Vs: Vs: Saloran lamput (2000, 3000) ja antenni

#83820
F-Jag
Osallistuja

Antennisovittimet ja suotimet, joissa on VHF / UHF-lähdöt on rakenteeltaan yleensä sellainen, että VHF-lähdöstä tulevat kaikki alle n.250 MHz taajuudet ja siten myös ULA (88 – 108 MHz) ja UHF-lähdöstä 470 – 890 MHz, joten sovitin toimi kuten pitääkin.

Koaksiaalikaapelin voi hyvin kytkeä suoraankin Saloran 3000:n antennituloon. Epäsovituksen aiheuttama häviö on mitätön.

Kiitos, on aina hyvä, kun joku korjaa näitä asioita. Taisi olla se U-kirjain (UHF-UKW-ULA), joka sekoitti wanhemman antennimiehenkin aiwoitukset ja sai minut  sitten kytkemään väärin. Antennimies sanoi tosin kyseisten sovittimien olevan mitä suurimmassa määrin “menneen talven lumia”. Kokemuksella jo kidekoneiden rakentelusta asti on kyllä sanottava, etteivät ehkä mitkään asiat ole niin mystisiä, kuin antenneihin liittyvät asiat. Joskus mitä ihmeellisin kyhätty häkkyrä toimii loistavasti, joskus taas “taattu systeemi” huonosti tai ei mitenkään  ;D Korkiamman kärees kaikki ;D

Mutta kysytääs vielä, kun on osaamista linjoilla. Paljonko vaimentaa antennimastossa oleva purkki, johon tulevat TV-ja Ula-antennit ja lähtee yksi koksi, ja paljonko hyvälaatuinen antennijakaja (tämä oli kait ilmeisesti 3dB per haara)?