Vs: Vs: RFT/RWN (=valmistaja) putket

#90229
panman
Osallistuja

Olen käyttänyt paljon RFT:n valmistamia EL34 putkia ja ovat erinomaisia olleet kestämään ja soundi on erinomainen. Hinnat vaan eivät enää ole houkuttelevia ja tuuria tarvitaan myös, että saa hyvät, NOS tai ei.

Tässä varmaankin yksi parhaimmista linkeistä aiheesta, mikäli saksan kieli on hallussa:
http://www.jogis-roehrenbude.de/EL34-Story/EL34-Story-Seite4.htm
Tolta sivulta tulee mm. selväksi, että näitä putkia myytiin lukuisilla eri merkeillä, joista tietysti Telefunken ja Siemens ovat tunnetuimpia. Tietenkin niitä silloin tietoisesti markkinoitiin Länsi-Saksan tuotteina. Usein hämäävästi “Made in Germany”.
Vuosia sitten hankin Dynacord Echo Kingin, jossa oli RFT EL34 putket, joissa oli “Marshal”-logo kirkkaalla punaisella. En muista enää mitä tapahtui,ehkä BIAS meni nollaan, mutta huomasin, että pääteputket hehkuivat punaisena. No vehje korjattuna putket takaisin paikoilleen ja taas mentiin kuin mitään ei ois tapahtunutkaan. Tosin “Marshal” lukee nyt tumman ruskealla värillä. Putket toimii vieläkin monen vuoden jälkeen.

Sitten makuasioita tietenkin, mutta olen havainnut RFT ECC 81:n jostain syystä olevan parhaita Fendereideni(Twin Rev. ja Dual Showman Rev.) kaikuputkina.

Neumann Gefell mikrofoneissa olen vastoin valtavirran konsensusta pitänyt RFT EC92m(m-valikoitu mikkeihin) putkia parhaiten soundaavilta, vaikka aina kehoitetaan vaihtamaan Telefunkeniin.