Vs: Vs: Reverse Log pot?

#70080
okabass
Osallistuja

Geofexin sivuilta löytyy ohje, miten “tavallisista” potikoista voi tehdä yhtä sopivasti valittua vastusta käyttämällä rev log -potikan:
http://www.geofex.com/Article_Folders/potsecrets/potscret.htm

Eli:

“In a bit of good fortune, if you hook up the tapering resistor from the CW or hot side of the pot to the wiper, the pot emulates a reverse log pot, just as well as it did a log pot when hooked to the CCW side.”

Minkä kokoinen tuo vastus pitää olla 500k log potikalla? Kaava tuolla sivulla oli Taper Resistor Rt=R/b. R=Pot Total Resistance, mutta mikä tuo b on? Yritän tulkita kuvaa otsikolla Voltage Divider Ratio.

MOI

Yleisesti ottaen vastuksen arvo on n. 20-25 % potikan arvosta. 1M ->220k tai 500k->110k tai 100k jne. Potikka, johon vastus laitetaan, on lin ei log.

Tuo kikka _ei_ vaan toimi silloin, kun potikka on ns. rheostat. Eli silloin kun pot on kytketty “sarjassa säädettäväksi vastukseksi” -niinkuin tuossa  DOD 250 kytkennässä- täytyy olla  oikea rev log potikka. Toi vastuskikka toimii vain silloin kun potikka on kytketty ns. vastusjaoksi, esimerkkinä  vol potikka.