Vs: Vs: putkiradiosta kitara vahvistin.

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet putkiradiosta kitara vahvistin. Vs: Vs: putkiradiosta kitara vahvistin.

#84657
6s33s
Jäsen

Mielipiteitäni ja kokemuksiani noista viritelmistä:
Mitään ylimääräisiä ei varsinaisesti tarvitse poistaa, kattoo vaan jos on joku external/aux input tai levarin tms. liitäntä. Etupaneelissa on melkoinen liuta painikkeita fm/am jne, siinä yleensä oin sen ulkoisen syötän valinta kanssa. Sen kautta signaali nin pitäisi toimia.
Maadoitettu vekkojohto ihan ehdotin juttu vaihtaa, metal cahassis näin ollen maadoitettu kansa.
Voihan ne ylimääräiset radion putket ottaa pois jos haluaa lämpöä yms. tuottavat komponentit vähemmälle, mutta kanattenee olla tarkkana ettei näin ollen osittain kuormitettuna jänniteet nouse esim konkkien jännitteenkeston yli.
Tarkkanahan noitten kanssa saapi olla, vanhoja vehkeitä joten perus tietämys sähköturvallisuudessta ja elektroniikas ei ole pahasta kun noita rassaa.

Minun ymmärtääkseni maadoitetun verkkojohdon vaihtaminen putkiradioon on sähköturvallisuusmääräysten vastaista, mutta enpä taida tästä sen enempää sanoa…  🙁

“Ylimääräisiä” putkia EI tule ihan summassa poistaa, koska tällöin jäljelle jäävien putkien hehkujännite voi jo nousta aivan liian korkeaksi (muuntaja on mitoitettu siten, että sen hehkukäämi antaa 6.3 VAC nimellisvirralla ja vanhalla verkkojännitteellä 220 VAC). Tämä on erityisen vaarallista putkien kestoiän kannalta, mikäli radiosta ei löydy 240 VAC jännitevalintaa. Jos putkiradiota käytetään modifioimatta 220 VAC jännitevalinnalla nykyisellä 230 VAC verkkojännitteellä, hehkujännite on normaalisti jo valmiiksi korkea, noin 6.7 VAC. Jos sitten vielä vähennellään kuormaa, niin helposti mennään yli 7 VAC:n ja se näkyykin sitten jo selvästi jäljelle jääneiden putkien kestoiässä.