Vs: Vs: Putki direct box?

#85419
artosalo
Jäsen

Moi! Tuossa vaan nyt jää ulostulo balansoimatta

Piirsin kytkennän vähän puutteellisesti, kun en laittanut maajohdinta näkyviin lähtöön, mutta kyllä tämä kytkentä on balansoitu.
Muuntajan molemmat lähtöjohtimet ovat “kuumia”.

Tasapainotilanteessa jännitteen määrittää fetin drain-source-vastus. Mielestäni triodien hiloilla olevat vastukset pitäisi kytkeä joko suoraan tai jonkin sopivan jännitereferenssin (vastusjako anodin syöttöjännitteestä) kautta maihin eikä fetin drainille. Tällöin vahvistimen tuloimpedanssi olisi vakio ja toinen biasointi tarpeeton.

Lähdin aluksi pohtimaan tätä kytkentää yhteisellä katodivastuksella ilman CCS:ää.
Siinä vaiheessa valitsin katodivastuksen jännitehäviöksi n. 100 V ja kokonaiskatodivirraksi 36 mA, jonka perusteella biasvastus olisi 220 ohmia (Ug = – 8 V) ja katodivastus  n. 2k7, joka taas johtaisi kohtuulliseen alle 1 dB epäbalanssiin.

Sitten kun rupesin pohtimaan vakiovirtageneraattorin soveltamista, niin em. 100 V jäi “vahingossa päälle”, eli ajattelin hävittää saman 100 V fettiin sen kummemmin miettimättä onko se tarpeen. Mutta tämä ei tosiaan ole tarpeen.
Fetti varmaan toimii hyvin, vaikka sen yli olisi paljon pienempikin jännite. Tarvittava 6N6P:n biasjännite taitaa riittää ?
Jos näin on, niin silloin hilat saa kytkeä maapotentiaaliin.

EDIT:

Katselin DN2540:n datoja. Eihän se tarvitse, kun pari volttia (Uds), kun muuttuu vakiovirtageneraattoriksi.
Olinpa totaalisen fiksoitunut pentodin ominaisuuksiin.