Vs: Vs: Plexi projekti

#70200
Nimetön
Vieras

Huomasin myös kuuloketestiä tehdessäni, että kuristin muuntajien välissä hiljensi myös hurinaa, mutta vain vähän. Ja vielä hieman vinottain aseteltuna. Onko muilla kokemusta?

Itselläni on vähän ristiriitaisia kokemuksia tuosta testistä. Selkeästi hiljaisin paikka on aina löytynyt ~20cm päässä verkkomuuntajasta (ihan sama missä asennossa OT on). Mutta tosiaan tuollainen “vähän vinossa” tai johonkin suuntaan kallellaan oleva asento hiljentää hurinat myös hyvin lähellä verkkomuuntajaa. Yleensä asento on vaan sellainen, että ei ole mitään järkevää tapaa OT:n kiinnittämiselle.

Ristiriitainen kokemus on se, että itse en ole huomannut mitään eroa hurinan määrän ja ulostulomuuntajan sijoittelun kanssa. Tein taannoin 5e3 deluxen missä OT on ihan verkkomuuntajan vieressä (noin 10cm päässä) ja vahvistin on täysin häiriövapaa (sama 5f1 champin kanssa joka on tehty 229x127x51 koteloon, eli tilaan ei kotelon päällä liiemmin ole). Sensijaan esimerkiksi AA764 champ hurisi todella häiritsevästi, vaikka muuntaja oli kuuloketestin mukaan optimaalisessa paikassa (tarpeeksi kaukana), ja vaati melkoiset temput hiljetäkseen siedettävälle tasolle. Tottakai monet muut tekijät vaikuttaa asiaan paljonkin, mutta molempiin suuntiin, hyvässä ja pahassa. Tämän perusteella melkein olisin valmis kyseenalaistamaan koko testin tarpeellisuuden. Ainakin silloin jos vahvistin on muuten kunnolla rakennettu. Eli itse en tuon testin varaan laske mitään. Ehkä jos hifi koneita tekisin niin sitten. Ehkä.