Vs: Vs: Piiretäänpä layout kuvia! (Uusi: Orange AD15)

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Piiretäänpä layout kuvia! (Uusi: Stereovahvistimia) Vs: Vs: Piiretäänpä layout kuvia! (Uusi: Orange AD15)

#72418
uraltone
Osallistuja

Nuo 100 ohmin vastukset, jota http://www.ceriatone.com/images/layoutPic/fenderLayout/5F1ChampUniversal-Layout200.jpg käyttää pääteputken 8/7/2 pinnien välissä mietityttää. Tarvitaanko niitä?

Oman kokemukseni mukaan ei niitä välttämättä tarvitse tuollaisessa champ typpisessä koneessa. Mutta voipi ne sinne laittaa. Poistavat/vähentävät hehkujen aiheuttamaa häiriötä jos sellaista on ilmetäkseen. Mutta hyvä maadoitus on kyllä osoittautunut huomattavasti tärkeämmäksi.

Kyllä nuo pitää ehdottomasti olla, nehän juuri maadoittavat hehkut. Muutenhan hehkuja ei maadoiteta ELLEI 6,3V käämissä ole keskiulosottoa. Nämä 100ohmin vastukset luovat “virtuaalisen” keskiulosoton.

Eli jos käämissä on keskiulosotto se kytketään maahan ja jätetään 100ohmin vastukset pois, jos keskiulosottoa ei ole (nykyään yleensä näin) laitetaan nuo 100ohmin vastukset hehkukäämin päistä maahan (tai esim. pääteputkien katodille, kuten linkin kuvassa).

Mikko