Vs: Vs: Piiretäänpä layout kuvia!

#72404
Nimetön
Vieras

Dear Sir Pari kysymystä noista rakentamistasi vahvareistä. Minkä kuuloisia ne ovat? Mitä eroja soundissa? Gibson on yksinkertaisempi rakentaa, mutta tekisi mieli rakentaa tuo Vox. Mitä pääte muuntajaa käytit? Entäs muuntaja?

Tuo gibsoni on hyvinkin pitkälti kopio fenderin champista. Vox soundaa hyvinkin tummalta. Putket vaikuttaa siihen aika paljon, mutta kirkkaammaksi se muuttuu kun EF86 katodille laittaa pienemmän konkan. Kokeilemalla selviää omaan makuun paras. Perussoundi on siinäkin oikein terve. Ulostulomuuntajaksi käy molempiin vaikka hammond 125BSE Voxissa mulla on ASE kun semmoinen oli ylimääräisenä. Verkkomuuntajana gibsoniin vaikka uraltone TV3SE. Voxissa mulla on 230V@120mA-6,3V@4A muuntaja joka antaa dioditasurilla juuri oikean jännitteen. Hybridi EZ81 putkella vähän pudottaa jännitettä.

Sitten ihan tyhmä kysymys, voiko tuossa Voxissa kytkeä verkkovirtaa suoraan tasuriputkelle? Kun se tarvitsee 250V ja meillä ainakin verkosta tulee lähelle 240V.

Ei missään tapauksessa ikinä suoraan verkkovirtaan!!! Aina muuntaja väliin. Ei kannata itseään näissä hommissa tapattaa.

Miten tuon EZ80 saatavuus? En löytänyt Mikon sivuilta tuota. Voiko käyttää jotain muuta? Tässä nyt aluksi näitä kysymyksiä. Jatkoa tulee kun pääsen aloitelmaan rojektia.

EZ81 käy tilalle.

SissiA3 tuossa ehtikin jo vastailla…

Voxissa näytti olevan mukana tremolo mitä ei ollut Gibsonissa. Muuten Vox on vahvistimena yksinkertaisempi

Jep. Voxista kun ottaa tremolon pois, ei jää montaa osaa jäljelle. 😀