Vs: Vs: PCL84 vahvistimet

Home Foorumit HI-FI tee-se-itse Hi-Fi-vahvistimet PCL84 vahvistimet Vs: Vs: PCL84 vahvistimet

#80829
Sissi A3
Jäsen

Nyt vahvistin on mietitty uusiksi

http://hovirinta.fi/audio/putkitekniikka/putket/P/PCL84/testisarja/vastavuoro/PCL84_vastavaihe_vuorovaihe_2.htm

Linkin putkella tehdyllä vaiheenkääntäjällä varustettu vastavaihevahvistin toimii nyt. Tämä vahvistin korkattiin Epican kappaleella The Phantom Agony. Hurina on poissa. Nyt vaivaa vahvistuksen puute. Etuasteessa olevan ECC83/12AX7 puoliskot on nyt kytketty rinnan. Puoliskot täytyy erottaa ja muodostaa yksi lisävahvistusaste. Sen jälkeen tämän vahvistimen herkkyys riittää. Muutoin vahvistin toimii moitteettomasti. Laatukin vaikuttaa hyvältä. Tällä hetkellä voin verrata vain Sonyn STR-232L vahvistimeen. Sen tämäkin vahvistin jättää toiseksi. Jäi kuitenkin mielikuvaksi, että ohjausmuuntajalla varustetun vahvistimen saundi olisi ollut parempi. Tätä vertailua en pysty nyt tekemään. Kokoan jossakin välissä ohjausmuuntajalla varustetun vahvistimen uudelleen HIFI-komponenteista.

PCL84/ECL84 on hyvä audioputki. Se vastaa häviöteholtaan hyvin ECL80 mutta on muilta spesifikaatioiltaan sitä selvästi parempi. PCL84:n jyrkkyys on suuri 11 ma/v verrattuna ECL80:n n. 3,5 ma/v. Tämä tarkoittaa PCL84:lle pientä ohjausjännitteen ja sitä kautta esiasteiden vahvistuksen tarvetta. PCL84:n triodi on lähes identtinen ECC81:n kanssa.

Edit
Lisävahvistusaste on kytketty. Vahvistin toimii nyt niin kuin pitääkin. Tämän jälkeen siivotaan kytkennät ja tarkistetaan toimintapisteet. Vuorossa on vuorovaihekanava ja sen jälkeen kovaa testausta.