Vs: Vs: PCL84 vahvistimet

Home Foorumit HI-FI tee-se-itse Hi-Fi-vahvistimet PCL84 vahvistimet Vs: Vs: PCL84 vahvistimet

#80828
Sissi A3
Jäsen

Nyt vahvistin on mietitty uusiksi

http://hovirinta.fi/audio/putkitekniikka/putket/P/PCL84/testisarja/vastavuoro/PCL84_vastavaihe_vuorovaihe_2.htm

Tällä kertaa vastavaihevahvistimen virtalähde on konservatiivinen, sillä en tutkinut loppuun asti yhdestä anodikäämistä toteutettua kahta anodijännitettä. Vaikutti aiheuttavan hurinaa vaikkakin vahvistin toimi silläkin. Vastavaihevahvistimen vastakytkentä piteni yhdellä asteella. Ohjausmuuntajalla vastakytkentä oli lyhyempi. Kahden muuntajan yli otetussa vastakytkennässä on riskejä, joita en myöskään tutkinut loppuun asti.Vahvistimen käynnistyessä esiintyi häiriöääni, jonka saattoivat aiheuttaa ohjausmuuntajan tasamagnetoituminen yhdessä vastakytkennän kanssa. Tämän jälkeen vahvistin toimi moitteettomasti hurinaa lukuunottamatta.

Verkkomuuntajat on asennettu läpivientikumien varaan ja pakat on erotettu galvaanisesti rungosta. M4 mutteri meni tiiviisti läpivientikumin reikään. Ohjausmuuntajat on erotettu rungosta 3 mm:n muovilevyllä. Galvaanista erotusta ei ole.

6AQ5/EL90 näytti varsin mielenkiintoiselta putkelta. Putkella on pieni hehkuteho, suuri anodihäviö ja pieni koko. Yksi syy miksi käytän mielelläni PCL84 putkia on niiden pieni koko. Esimerkiksi levysoitinvahvistimessa EL84:n kokoinen putki pilasi kokonaisvaikutelman. Lasketaan vahvistin putkille 6AQ5 ja ECC81. Käytettäessä ohjausmuuntajaa riittää yksi ECC81 ja putkivaiheenkäännössä tarvitaan kaksi ECC81:tä. Kestää hetken ennenkuin kaavio on valmis ja edellyttää sinulta kokeiluhenkeä.