Vs: Vs: PCL84 vahvistimet

Home Foorumit HI-FI tee-se-itse Hi-Fi-vahvistimet PCL84 vahvistimet Vs: Vs: PCL84 vahvistimet

#80827
Cowboy Sam
Jäsen

En ole varma vaikutusmekanismista. Vaikuttaako verkkomuuntajan häiriökenttä suoraan vai välittyykö se teräksisen shassiksen kautta. Verkkomuuntajan suuri häiriökenttä ja ohjausmuuntajan häiriöherkkyys pääsivät yllättämään.

Lasken tämän vahvistimen myös PCL86-putkille (2×10 W, PCL84 2×5 W). Tietääkö joku onko Lundahlin muuntajilla edustusta Suomessa

Veikkaisin että verkkomuuntien häiriökenttä kytkeytyisi teräspeltisen chassiksen kautta ohjausmuuntajille, kuten itsekin asianlaidan arvelit olevan.

Näyttäisi, että monesti varsinkin hifivahvistimissa verkkomuuntajien pakkojen levyt pyritään eristämään suorasta kontaktista vahvistimen chassikseen.
Esimerkkejä maailmalta löytyy tukuittain, tässä yksi jossa näkyy kuinka verkkomuuntaja on läpiasennettuna chassiksessa, mutta pakkaa on nostettu siten etteivät levyt saa suoraa kontaktia laitteen runkoon: http://www.single-ended.com/images4/EL34Single-mini2.jpg

EDIT: Esimerkissä ei tosin ole muita muuntajia läpiasennettuina chassiksesta, joten verkkomuuntajan mahdollinen laiterungon kautta kytkeytyvä magneettikenttä tuskin tuossa tapauksessa mitään ongelmaa aiheuttaisikaan, mutta kuvasta saanee kuitenkin käsityksen aiemmin kuvaamanilaisesta verkkomuuntajan asennustavasta.
En nyt äkkiseltään keksinyt parempaa kuvaa tuota asiaa havainnollistamaan.

Itselläni on useita pareja 6AQ5/EL90 putkia ja samaisia tuubeja on maailmalla saatavilla määrissä erittäin edullisesti, näyttääpä noita olevan tarjolla jopa Uraltonellakin…
Olisi ihan mielenkiintoista saada valmiit laskelmat moisillekin putkille, jollei siitä ole liikaa vaivaa… Etupään putkena voisi olla vaikkapa tuo aiemminmainittu ECC81.

Kuten Hallen jo tuossa mainitsikin, Lundahlia edustaa Suomessa Espoolainen Noretron Yhtiöt (Entinen Nores Oy).