Vs: Vs: Optocoupler Vactrol VTL5C1 vai rele kanavanvaihtoon???

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Optocoupler Vactrol VTL5C1 vai rele kanavanvaihtoon??? Vs: Vs: Optocoupler Vactrol VTL5C1 vai rele kanavanvaihtoon???

#79533
jsaily
Jäsen

::)Olen miettinyt pitkään miten kehittää noita putkivahvarin kanavanvaihtoon liittyviä prosesseja mm. siten, että kaikki tarvittavat romppeet saisi suoraan mm. eyelet-levylle. Olen tähän asti käyttänyt pelkästään releitä kanavanvaihtoon hyvällä menestyksellä, mutta ne vaativat oman erillisen korttinsa/rele ym. Kysymys kuuluu onko kokemusta noiden optocouplereiden (onko suomeksi optoerotin vai mitä???) käytöstä tähän tarkoitukseen ja varsinkin tuosta otsikon mukaisesta pelistä mitä mm. Mikko myy. Jos ymmärrän oikein tämä peli päästää virtaa lävitse kun siihen kytketty sisäinen led palaa ja pimeässä taas päinvastoin. Millä jännitteellä tuossa operoidaan ledin osalta, että saa sen toimimaan halutulla tavalla???? :)t. Harry 

Hmm… en kyllä minäkään ymmärrä mitä aiot vactrolilla tehdä. Sehän on vain epälineaarinen ohjausjännitteen mukana muuttuva vastus. Näillä on tehty jos jonkinmoisia efektilaitteita jotka hyödyntävät epälineaarisuutta, itse käytin eräässä (basso)transistorivahvistimessa tehonsäätöön saamaan aikaan pehmeän klippaamisen ennen säröä. Kytkentä oli Ampegin skemasta pöllitty ja siinä oli myös yksi JFET-transistori. Kyllä tuo rele on varmasti parempi vaihtoehto kanavan vaihtoon! Voin piirtää sinulle vaikka pienen piirilevyn releelle jonka voit sitten hyppylangoilla pistää eyelet-levylle.