Vs: Vs: Mystisesti modattu Carlsbro 50 TOP, apua kaivataan

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Mystisesti modattu Carlsbro 50 TOP, apua kaivataan Vs: Vs: Mystisesti modattu Carlsbro 50 TOP, apua kaivataan

#85333
Jarkko
Jäsen

Todella iso kiitos, tämä oli älyttömän avulias ja hyödyllinen vastaus! Joitakin näitä hommia pohdittiinkin jo eräällä ulkomaankielisellä foorumilla, mutta tämä selvensi entisestään.

1 & 3: Näin justiinsa. Lienee siis ollut tarkoitus pitää pääteastetta puhtaampana ja kaivaa täältä enemmän saturaatiota mastervolume-lisäyksen kanssa? Nyt kun vahvistimen sain käsiini, niin toinen noista rinnan kytketyistä V1b:n katodin vastuksista olikin 1,5kohm, eli kokonaisvastus on n. 530ohm. Toisaalla mietittiin, että onko tämä jo liian matala 12AX7:lle.

2. Tämäkin käy järkeen. Edellisellä omistajalla oli ollut EL34:t kiinni, mutta jostain osui silmään, että nämä käyvät nykyputkille oletuksena todella kuumana, joten kenties tässä on pyritty pidentämään pääteputkien ikää?

4. Tämä jäänee mysteeriksi alkuperäisen modaajan ollessa tuntematon. Katsotaan, miten toi käyttäytyy kitaran ja kaapin välissä!

5. Tämä vahvari taitaa luonnostaankin olla aika perso näille ongelmille, joten asiahan kuulostaa loogiselta.

Muita huomioita:

– Alkuperäinen 0.1uF konkka, joka on 4.7k vastuksen kanssa rinnan maissa, on ilmeisesti ensin korvattu ja sitten napsaistu kokonaan pois piiristä: https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/bypassed_cap.jpg

– Virtalähteen 330 ohmin vastus näyttää ottaneen kuumuutta: https://dl.dropboxusercontent.com/u/1809705/burned_res.jpg

– Myyjä oli laittanut putkilaatikkoon mukaan pari varasulaketta, mikä ei enteile erityisen hyvää.

– Pääteputkien kannat eivät ole kunnolla kiinni, uusiksi menee.

– Potikat on sitä luokkaa, että ne menevät joka tapauksessa jossain vaiheessa uusiksi, joten eiköhän se ole sama palauttaa tämä osio siinä vaiheessa alkuperäiseksi.

Kaiken kaikkiaan eiköhän tuon kuitenkin uskalla pistää seinään ja katsoa mitä tapahtuu. Työn laatu on huomattavasti parempaa, kuin mitä alun perin kuvasta olisi voinut päätellä.