Vs: Vs: MXR Noise Gate (tonepad.com) “sirisee”

Home Foorumit Kitaraefektien rakentelu ja muu tee-se-itse Kitaraefektit MXR Noise Gate (tonepad.com) "sirisee" Vs: Vs: MXR Noise Gate (tonepad.com) “sirisee”

#72369
Nimetön
Vieras

Taisi tulla aika pessimistinen vastaus

Nääh… Kitaraefektihän tuo on. Kaikki ne on jostain kohdin vinoon suunniteltuja. ;D

Hmm… Itse lähtisin ensin mittaamaan jännitteet oparilta ja trankuilta. Se monesti paljastaa tinasillat tai huonot juotokset. Kuvien perusteella jotkut juotokset näyttivät vähän epäilyttäviltä (tai sitten se salama hämää). Eli tarkistelisin nekin huolella, ja tinaa vaikka uudelleen (tinaimunauhalla vahat pois, ja uutta tinaa tilalle).

Mikäli homma ei ratkea, yksi vähän nöyryyttävä vaihtoehto on myöntää tappio ja purkaa koko homma… ja tehdä uusiksi. Tuo kun ei ole mikään valtaisa projekti, niin en itse näkisi mieltä käyttää vian etsintään enempää aikaa kun tuommoisen rakentamiseen kokonaan uudelleen menee. Tuossa kun ei taida edes mitään special osia olla, niin ei kustannuksetkaan paisu.

Ja viimeisenä vielä, onhan virtalähde ja piuhat kunnossa? Sekä ulkoiset häiriötekijät suljettu pois? Esim. tietokoneen kuvaputkinäyttö?

EDIT: Ainiin. 741 oparia on kyllä käytetty muissakin efekteissä ihan menestyksellä +9V jännitteellä. Mm. muutamissa säröpedaaleissa. Mutta tosiaan… kyseessähän on kitaralaitteet.

Verkkolaitteella. Ko. laite ei ole aiheuttanut mitään ongelmia tähän asti (käytössä viritysmittarissa, wahissa ja Full Drive 2:ssa), mutta kai senkin voisi periaatteessa käydä skoopittamassa ja katsoa, mitä sieltä ulos tulee.

Noista ei muuten mikään ole kovinkaan nirso tuolle verkkolaitteen laadulle.