Vs: Vs: Miten saisi 18-20Vac jännitteen hammond 370 sarjan muuntajasta?

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Miten saisi 18-20Vac jännitteen hammond 370 sarjan muuntajasta? Vs: Vs: Miten saisi 18-20Vac jännitteen hammond 370 sarjan muuntajasta?

#79391
jsaily
Jäsen

Ja tarviiko välttämättä tässä tapauksessa kaksipuolisen käyttöjännitteen? Jos vaan biasoit tulon vaikka 100k vastuksilla, kuten efektipedaaleissa?

Tämä kävi itsellänikin mielessä, mutta en usko että headroom riittää, tässä kuitenkin pelataan huomattavasti suuremmalla signaalilla kuin kitaraasta tuleva on.

Mutta tulipa mieleen semmoinen, että voinko ottaa muuntajan 275V lähdöistä + ja – jännitteet kuten esim. princeton reverbin ja marshallien biasjännitteet on otettu? Esim: http://www.ampwares.com/schematics/princeton_reverb_aa1164_schem.pdf

Jos sinulla on erillinen biaskäämi muuntajassa niin mikset käytä sitä kuten edellisissä linkeissä? Tämä on varmasti turvallisin tapa, ja itse asiassa kuvasi negatiivinen biasjännite on tehty juuri samantapaisella kytkennällä mutta ainoastaan toiselle puolijaksolle (negatiiviselle) yhdellä diodilla. Voit käyttää suurjännitekäämiäkin kun laitat sarjavastuksen kuten Princetonissa ennen puoliaaltotasasuuntaaja-diodia. Positiivisen jännitteen teet toisinpäin olevalla diodilla.

— Jussi