Vs: Vs: Konkat

Home Foorumit Kaikki muut Yleinen Konkat Vs: Vs: Konkat

#69625
uraltone
Osallistuja

Tuolla Putkivanvistin-osiossa kehuttiin F&T-konkkia.
Hyviähän ne tietysti on, mutta miten ne eroaa esim. nichicon-firman konkista?

ELKO:lla on aina rajattu elinikä ja mitä laadukkaampi elko sitä paremmin se todennäköisesti kestää. F+T:t on tehty saksassa ja ne on ollut jo kymmenien vuosien ajan erittäin laadukkaiden konkkien maineessa. Atom:t omaavat vastaavanlaisen maineen.

Olen havainnut että halpis konkat tuntuvat toimivan aluksi pääsäätöisesti hyvin, mutta jo muutaman vuoden jälkeen, tai jopa aiemminkin, ongelmia saattaa tulla. Loppujen lopuksi elkot saattavat päästää jopa nesteet pihalle tai pahimmassa tapauksessa räjähtää.

Monet varmasti muistavat pullistelleet emolevyjen konkat muutama vuosi sitten. Valmistajat olivat hiukan säästäneet ja elkot kestivätkin vain pari vuotta jonka jälkeen ne alkoivat pullistella ja loppujen lopuksi purskauttivat sisälmykset pihalle. Sanomattakin selvää ettei tietokone oikein tahdo käynnistyä tämän jälkeen 🙂

Toisten mielestä myös erilaisten suotoelkojen välillä on soundieroja. Eroja on myös laadun tasaisuudessa (kuinka monta viallista tietyn erän sisällä) ja rakenteen kestävyydessä (irtoileeko jalat jne).

Nichicon konkat taitavat olla sitä perus kaukoidän tavaraa. En ole käyttänyt noita putkivahvistimissa joten kokemuksesta en voi sanoa mitään.

Mikko
UralTone