Vs: Vs: Kondensaattoreiden soundi

#72575
BlueNote
Jäsen

Käsittääkseni johtopäätös on että pelkistä LCR- ja ESR-mittauksista ei eroja juuri löytynyt. Erot löytyivätkin sitten enemmän mekaanisen resonanssin puolelta. Tämä on tietysti järkeenkäypää kun erilaisilla rakenteilla on erilainen mekaniikka. Putkivahvistimissa on vielä tuo korkea jännite-bias päällä joka voi muuttaa mekaanista käyttäytymistä. Uskon kyllä nyt Harrya että putkivahvareissa konkissa on eroja!

Onko kukaan täällä AES:n jäsen joka voisi saada tuon toisen viitejulkaisun ladattua? Ei oikein viitsisi 20 taalaa maksaa lataamisesta.

Mäkään en oikein usko, että LCR- ja ESR-mittauksista ois juurikaan hyötyä tota varten. Joskus kävi mielessä sellanen ihan omia testejä varten, että äänittäs kitaralla jonkun pätkän jolleki nauhurille ja sitten soittas sitä kitaravahvarin läpi. Sitte jos tekis vahvariin kytkimen jolla vois switchailla kahden tai useemman eri konkan välillä ja ihan omalla korvalla kuunnella kuuleeko mitään eroa. Sillon ainakin toi “kitarasignaali” pysys samana kokoajan. Tulokset jos vois vielä nauhottaa jollain promikillä nii sitte ois kuunneltavaa muillekin. Konkkien tietty pitäs olla samansuuruiset…

Tässä on muuten aika kattava artikkelisarja kondensaattoreiden säröytymisen mittaamisesta:

http://www.scribd.com/doc/2610442/Capacitor-Sound

Tolle sivulle pitää rekisteröityy mutta se on ilmanen ja sitten ton voi ladata sieltä. En oo vielä ite jaksanu perehtyä kauheen syvällisesti tohon ku siinä on nii pirusti lukemista.