Vs: Vs: Kondensaattoreiden soundi

#72540
Nimetön
Vieras

Moi.
Heitämpä viellä kysyen vuotavista konkista.
Kun on tullut kantapäänkautta todettua, ettei ne ainakaan Tremolon toiminnan kannalta kitaravahvarissa ole OK.
Siis missä kohtaa voisi tulla positiivisesti kysymykseen hieman DC:tä vuotava kondensaattori?.
Voisiko hieman ryömivä tai pikemminkin semmoinen hieman sähköltä rutiseva soundi. Olla syypäänä hieman vuotavasta kondensaattorista Ns vintage siis vanhoissa kitaravahvareissa. Esim jos kondensaattori vuotaa tonelta tai pääteputkille?.

Ei missään.

Rutinat pääasiallisesti tulee huonoista liitoksista,joissain tapauksissa myös vikaantuneesta komponentistakin.

Esim signaalitiellä lymyilevä vuotava kytkentäkonkka sotkee jänniteasetuksia,esimerkkinä jos bias ei tahdo asettua säätöihinsä,kannattaisi katsella ympäristön konkkia ja muitakin komponentteja jopa irroittamalla ja testaten ne.

Polkoja ei pysty testaamaan luotettavasti yleismittarilla (ohmisesti) eikä kapasitanssimittarilla (näyttää korkeintaan totaalisen oikarin) ,itse käytän ISOTEST 8 mittaria joka mittaa 100 —> 500V skaalalla vuodot,ko mittari on ollut korvaamaton apu vian etsinnässä.

Tuo mittari toimii kuten eristysvastusmittari,siinä on vaan laajempi skaala jännitteille.

No kai se niin on?.
Vaikka olen tavannut DCtä vuotavan tonestäkin ja se suhisi kun käänteli tonea. Tosin atakki tai soundi eei ollut ihan kiintein.
Voihan ne kondensaattorit tosiaan mitata ihan sillä korjattavalla vahvarillakin. Kuten viimeksi tein.
Ottaen tasurin jälkeen DC-jännitteen, ja mitaten konkan yli vuodon.
Yleensä kai sillätavalla konkka aluksi näytää jotain DC-arvoa mutta sitten jää nollille?. Vai pitääkö sen heti stopata nollille,siis olla laskematta mitään DC-tä lävitseen?. Olen huomannut tuollaiset erot uusissakin konkissa.
PS.Mittasin 9v patterilla konkat ja tietenkin UF-än mittarilla. Mutta ne ei riittänytkään tarkkuudeltaan ja kämmäsin edellisessä rojektissa tuon tremolon toiminnan.