Vs: Vs: Huminaa vahvarissa

#69963
Tubeman
Jäsen

Moi,

Mulla on samantyyppinen ongelma, vahvistimenani tosin Labogan valmistama FAME Studio Reverb 50. Puhtaan kanavan ollessa päällä kuuluu huminaa. Ei tosin koko ajan mutta aina vähän väliä. Huminan voimakkuus myös vaihtelee. Se toki kovenee sitä mukaa kun nostan master volumea, mutta välillä sen voimakkuus vaihtelee ihan muuten vaan. Särökanava taas on ok, vaikka molemmilla kanavilla on sama master volume. Putket hehkuvat normaalisti, eikä ainakaan ulkoisia vaurioita ole.

Ostin kyseisen vahvistimen n. vuosi sitten Music Storesta ja se kävi pari viikkoa sitten Saksassa takuuhuollossa, jossa sille ei ilmeisesti tehty mitään. Ohjeeksi sain vain, että puhdasta kanavaa olisi syytä käyttää maltilla. En kuitenkaan missään vaiheessa ole varsinaisesti luukuttanut vahvistinta. Jos masteri ja kanavan volume ovat n. klo 12 asennossa tai sen alle, luulisi 50w vahvistimen kestävän. Eikä se muutenkaan mikään makuuhuonestyrkkari ole. Onko kellään mitään ideoita mistä tällainen saattaisi johtua?

Seuraavaksi pitää varmaan viedä nuppi jollekin paikalliselle vahvistinkorjaajalle. Saksaan lähtee ainoastaan reklamaatio. Turha maksaa €45 postituksesta jos ne eivät sitä kuitenkaan korjaa..

Axa

En usko vahvistimessa piileskelevän minkäänlaista vikapeikkoa,vaan se on sen ominaisuus.Kuolematon totuus on se jos etuasteen vahvistus on suuri,se vahvistaa myös kohinat,,näitä kohinaisia vekottimia on alkanut pukkaamaan maailmalle silloin kun cad-pohjaiset suunnitteluohjelmat tuli markkinoille,,
niistä kun puuttuu se älli mikä ihmisaivoissa on ja joka kertoo suunnittelijalle mikä olis hyvä ja mikä ei.Ne simulaatiopalikat cad-eissa sopii muuhun mutta ei
äänenetoistolaitteiden suunnitteluun.En tiedä onko tuo Fame putkikone vai trankku,mutta tuo vaihteleva kohina antais syytä epäillä vahvistinasteen komponentin aiheuttavan tuon ja se vahvistuu ketjussa.  ???