Vs: Vs: Hiilivastukset vs metallivastukset.

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Hiilivastukset vs metallivastukset. Vs: Vs: Hiilivastukset vs metallivastukset.

#72811
okabass
Osallistuja

MOI

Kiitos vaan testin tuloksista. Mielenkiintoinen tulos. Ero lienee kokonaisessa putkikoneessa aika pieni. Minä en kyllä muista, että esimerkiksi yhdessäkään vanhassa koneessa soundi olisi huomattavasti muuttunut, kun vaihdoin esim. anodivastukset vanhoista CC-vastuksista moderneihin metallikalvovastuksiin. Mutta niissä usein vaihdettiin myös muita osia. Tuo on varmaan hyvin käyttökelpoinen esim. irrallisessa kitaraetusessa. Aioin kokeilla CC-vastuksia tuossa SVT-kloonissa (kotisivu), ja tilasinkin vastukset, mutta jostain syystä (en muista) laitoin kuitenkin metallikalvot. Heräsi kuitenkin ajatus kokeilla etusen ekan anodivastuksen (220k) paikalla CC-vastusta.

Tuossa artikkelissa on kyse hiili_massa_vastuksista (carbon composite r.). Puhut kuitenkin kokeilleesi hiili_kalvo_vastuksilla (carbon film). Noissa CC vastuksissa on tuo resistanssin jänniteriippuvuus 2…5 kertainen noihin CF-vastuksiin nähden. Metallikalvoissa se on n. sadasosa CF-vastusten arvosta.