Vs: Vs: Hiilivastukset vs metallivastukset.

Home Foorumit Vahvistinrakentelu ja muu tee-se-itse Putkivahvistimet Hiilivastukset vs metallivastukset. Vs: Vs: Hiilivastukset vs metallivastukset.

#72805
tvahala
Osallistuja

Tuo mittari pitää kyllä rakentaa ensitilassa, tuollaista on tehnyt mieli pitkään, mutta aina ovat olleet liiian arvokkaita.

Netistä sitten löytyy vaikka mitä kivaa; pari vuotta sitten tuli vastaan saitti jolla laiteltiin ns. Leydenin pulloja. No sellainen, eikä sitten mitään pienta! Vuorasin viiden litran hilloämpärin alumiiniteipillä ja laitoin kanteen kärjet ja varausjohdon, ja sitten hinkkaamaan pvc-putkella ja paperilla elektroneja.
Ensin ei tapahtunut yhtään mitään, mutta kärkivälin säätämisen jälkeen purkki alkoi räpsäyttää kirkkaan puolentoistasentin kipinän kärkien välillä aina 3-4 minuutin hinkkaamisen jälkeen. Kyllä sillä viihdytti lähimmäisiä ihan mukavasti, vaan kerranpa otti kait sitten kämmenselkä kiinni varausjohdon päähän. Tsiisus mikä tälli!  😮
Ensimmäinen järkiajatus oli, että sotkinko mä housuni, ja sitten tuli ylimääräisiä lyöntejä, piti oikein laittaa hetkeksi makuulle. Halukkaat on kyllä sillä saaneet sen jälkeen leikkiä, mulle siitä oli jo tarpeeksi hauskuutta yhdeksi eliniäksi!