Vs: Vs: Hammond muuntajien speksit

Home Foorumit HI-FI tee-se-itse Hi-Fi-vahvistimet Hammond muuntajien speksit Vs: Vs: Hammond muuntajien speksit

#88687
oh2nlt
Osallistuja

Tänne uraltone sivuille en saa ladattua mitään liitteitä. Näyttää olevan kielleyyt minun käyttäjä tunnukselta. No ei se mitään kuva löytyy omilta sivuilta
http://www.kolumbus.fi/~ks9292/kuvia/Hammond1620A.pdf

Induktanssit mitattu käämi kerrallaan siten, että mittauksen aikana kaikki muut käämit ovat avoimia. Ensiö puolen haja induktanssi mitattu anodilta anodille siten, että toision 16R käämi on oikosulussa. Toision hajainduktanssi mitattu 16R käämistä siten, että ensiö puolella anodit oikosulussa keskenään. Mittari Agilent U1733C 1kHz taajuudella. Käämien vastukset Fluke 187.

Mallissa ensiön hajainduktanssi on jaettu kahteen osaan  L8 ja L9 ja sijoitettu anodikäämien perään. Toision hajainduktanssi oli 86uH. Sitä ei ole lisätty malliin koska käsittääkseni K arvolla 1 muuntaja on ideaalinen ja ei ole väliä kummalle puolelle hajasuureet sijoittaa. Käämien R häviöt ovat tietenkin käämikohtaisia. Essiössä toistaiseksi jaettu vain anodeille.

Muuntajan rautahäviöitä en osaa (vielä) mallintaa mitenkään. Simulaatiosa näkyvä impedanssi on laskettu pisteessä A1 vallitseva jännite/virta. Esimerkiksi 1kHz taajuudella tulos on 5.8k. Toisiossa muuntajan 8R outputissa on 8 ohmin kuorma.

Taajuusvaste käppyrässä muoto on merkitsevä. Tulos on R1:n yli, mutta referenssiksi jäi generaattorin jännite eli laskennallinen vaimennus on suuri eikä mitään tekemistä muuntajan ominaisuuksien kanssa.